Американската компания за луксозни електромобили „Тесла” е уволнила около 400

...
Американската компания за луксозни електромобили „Тесла” е уволнила около 400
Коментари Харесай

Проблеми в „Тесла”, стотици служители останаха без работа

Американската компания за първокласни електрически автомобили „ Тесла” е уволнила към 400 чиновници тази седмица, в това число експерти и фрагменти с контролни функционалности. Това заяви пред „ Ройтерс” някогашен служащ на поточна линия, поискал анонимност.

Съкращенията са резултат от годишен корпоративен обзор, прецизираха от „ Тесла” в известие по електронната поща, без да потвърдят броя на напускащите компанията. Уволненията обаче били обяснени с представянето на компанията, споделя източникът, който е освободен, макар че в никакъв случай не е получавал неприятна оценка.

В началото на този месец „ Тесла”, чиято централа е в Пало Алто, Калифорния, разгласи, че индустриални усложнения са повода да се забави плануваното стартиране на повече бройки от новия седан „ Модел 3”, предопределен за всеобщия пазар.

Компанията е доставила 220 коли „ Модел 3” и е произвела 260 през третото тримесечие. Производството на „ Модел 3”, чиято начална цена от 35 000 $ е на половина по-ниска от тази на „ Модел Ес”, стартира през юли, напомня „ Ройтерс”.

По-рано и локалният в. " Мъркюри нюз " написа за уволняването на стотици чиновници от Тесла през последната седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР