Американската компания Yum! Brands, оператор на третата в света верига

...
Американската компания Yum! Brands, оператор на третата в света верига
Коментари Харесай

Завърши продажбата в Русия на веригата ресторанти KFC

Американската компания Yum! Brands, оператор на третата в света верига за бързо хранене по отношение на цена на марката - заведенията за хранене KFC - завърши продажбата на заведенията за хранене KFC в Русия на франчайзополучателя, компанията от Ижевск „ Смарт Сървис “, се споделя в известие на Yum! Brands, написа Прайм.

„ Yum! Brands приключи излизането си от съветския пазар, като продаде бизнеса си с KFC в Русия на локалния оператор „ Смарт Сървис “, написа в известието.

Сделката включва всички заведения за хранене на KFC в Русия, операционната система, основните франчайзинг права и комерсиалната марка Rostic`s. Отбелязва се също, че според съглашението, „ Смарт Сървис “, се е съгласила да дава отговор за ребрандирането на заведенията за хранене на Rostic`s, както и за запазването на работните места за целия съветски личен състав. Първоначално компанията ще трансферира над 100 съветски ресторанта KFC към новата марка.

През март 2022 година Yum!Brands разгласи прекъсването на активността в Русия на 70 ресторанта, благосъстоятелност директно на KFC.

В края на ноември предходната година, Федералната антимонополна работа на Русия удовлетвори молбата на ижевския франчайзополучател на KFC „ Смарт Сървис “, за придобиване на съветския бизнес на Yum! Restaurants.

Беше обявено тогава, че след сключването на договорката „ Смарт Сървис “ ще има 70 ресторанта и ще стане франчайзодател на 1058 партньорски ресторанта. В същото време се уточняваше, че както личните заведения за хранене на веригата, по този начин и партньорските заведения за хранене ще продължат да работят под марката Rostic`s.

Кампанията Yum! Brands е учредена през 1997 година и е със седалище в Луисвил, щата Кентъки, Съединени американски щати. Yum! Brands има общо над 55 000 ресторанта в над 155 страни. Международните марки на компанията са KFC, Pizza Hut и Taco Bell.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР