Американската компания Wabtec придоби 50% дял в завода за сглобяване

...
Американската компания Wabtec придоби 50% дял в завода за сглобяване
Коментари Харесай

Американския бизнес измества руския от жп сектора на Казахстан

Американската компания Wabtec закупи 50% дял в завода за сглобяване на локомотиви LKZ в Казахстан за 81 милиона $. Така Wabtec стана едноличен притежател на предприятието, се споделя във финансовите доклади на компанията, написа Интерфакс.

" Придобихме останалите 50% от акциите на нашето взаимно дружество LKZ в Казахстан в края на четвъртото тримесечие на 2023 година. Покупната цена е 81 милиона $ ", се споделя в документа.

Преди това казахстанския цех LKZ принадлежеше на паритетни начала на Wabtec и съветския холдинг " Трансмашхолдинг ".

LKZ създава локомотиви от серията Evolution, които се употребяват в железниците на Киргизстан, Таджикистан, Украйна, Туркменистан и Азербайджан.

Американската Wabtec (Westinghouse Air Brake Technologies Corporation) работи в секторите на превоза и логистиката.
 Колко ще коства първата АЕЦ в Казахстан
Колко ще коства първата АЕЦ в Казахстан

Кои са евентуалните снабдители на нуклеарни технологии за плана

" Трансмашхолдинг " е най-големият производител на преносим състав за железопътен превоз в Руската федерация. Централата на компанията се намира в Москва, а интернационалните подразделения са ситуирани в Египет, Беларус и Казахстан. Структурата на холдинга включва 12 индустриални и монтажни предприятия в Русия и други страни по света, а компанията има активност в общ 30 страни в света.

По време на визитата си в Съединените щати през септември 2023 година, президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев разиска вероятностите за съдействие на страната в региона на железопътната инфраструктура с ръководителя на Wabtec Рафаел Сантана. Беше маркирано тогава, че Wabtec ще влага 1 милиард $ в транспортната и логистичната инфраструктура на Казахстан.
 Казахстан с подготвеност да даде ръководството на (почти) всичките си летища на вложители от Европейски Съюз
Бивша руска република с подготвеност да даде ръководството на (почти) всичките си летища на вложители от Европейски Съюз

Двете най-големи летища в страната към този момент се ръководят от задгранични холдинги
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР