Американската компания Uber Technologies може да публикува първата си печалба

...
Коментари Харесай

Uber може да отчете първата си печалба през това тримесечие

Американската компания Uber Technologies може да разгласява първата си облага на поправена основа за настоящото тримесечие, което ще се окаже по-рано от предстоящото. Онлайн поръчките на храна не престават да нарастват, а резервациите за споделено пътешестване се възвръщат от пандемичните спадове. Акциите на компанията, която е похарчила милиарди през последните няколко години за разгръщане на бизнеса си, набъбнаха с към 8% при започване на търговията във вторник след оптимистичната прогноза за облагата, оповестява Reuters.

Пандемията от COVID-19 и дефицитът на водачи смачкаха финансовите резултати на Uber и по-малкия му съперник Lyft предходната година, защото множеството хора работеха от у дома или избраха да влагат в кола. Бизнесът с доставка на храна на Uber обаче процъфтяваше, защото повече хора започнаха да поръчват за дома.

Прогнозите на Uber идват откакто Lyft предишния месец разгласява поправена тримесечна облага три месеца преди прогнозите, подкрепена от по-ниските разноски и възходящото търсене на споделено пътешестване при отварянето на офисите. Uber предвиждаше да доближи задачата си до четвъртото тримесечие.

Uber съобщи във вторник, че чака поправената EBITDA (печалба преди лихви, налози, обезценка и амортизация), индикатор за доходност, който компанията употребява, да се увеличи през третото тримесечие. Прогнозите на компанията са сред загуба от 25 млн. $ и облага от 25 млн. $, спрямо предходната прогноза за загуба от 100 млн. $.

" Ние гледаме на това като на явен позитивен знак ", споделя анализаторът в MKM Partners Рохит Кулкарни. Той акцентира, че акциите на Uber са били подложени на напън, като са изгубили повече от една пета от цената си до момента тази година, защото рентабилността остава несигурна и разноските, свързани със тласъците за водачите са неразбираеми.
Промени
През последната година Uber понижи личния състав си и продаде бизнеса си за доставка на храна на нерентабилни пазари, с цел да понижи разноските и да излезе от пандемията по-малка и по-ефективна компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР