Американската компания Tesla обяви плановете си да спре голяма част

...
Американската компания Tesla обяви плановете си да спре голяма част
Коментари Харесай

Tesla спира работата на свой завод в Германия

Американската компания Tesla разгласи проектите си да спре огромна част от производството на коли в своя цех в немския град Грюнхайде покрай Берлин, за интервала от 29 януари до 11 февруари. Причината за (засега) двуседмичния престой е дефицит на съставни елементи, което пък е поради забавянето на доставките заради промени в транспортните направления, породени от нападенията против кораби в Червено море, заяви организация Reuters.

Американският производител на електрически транспортни средства стана първата огромна компания, която разгласи прекъсване на производството си поради обстановката в Червено море. В завода на Tesla в Грюнхайде работят към 11 500 индивида.

Няколко други компании, в това число вторият по величина производител на коли в Китай Geely и шведската компания за артикули за обзавеждане на дома Ikea, също предизвестиха за вероятни забавяния на доставките.
 IKEA предизвести за спирания на доставките поради офанзивите в Червено море
IKEA предизвести за спирания на доставките поради офанзивите в Червено море

Същевременно транспорта по маршрута се оскъпява

" Въоръжените спорове в Червено море и обвързваните с тях промени в транспортните направления сред Европа и Азия през нос Добра вяра също оказват въздействие върху производството в Грюнхайде ", оповестяват от Tesla.

От средата на октомври, на фона на войната сред Израел и групировката Хамас, започнаха набези на йеменските хуси в Червено море. Според изказвания на нападателите, те ще нападат кораби под израелски байрак, както и кораби, благосъстоятелност на израелски компании. В тази връзка редица корабни компании преустановиха транспортите в района или промениха маршрутите си, което усили времето за транспорт на товарите и надлежно цените на правозите.
 Tesla удвоява вноса на авточасти, създадени в Индия
Tesla удвоява вноса на авточасти, създадени в Индия

В Съединени американски щати компанията на Илон Мъск създава електрически автомобили във заводи, ситуирани в Калифорния и Тексас
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР