Американската компания Tesla. Inc е изнесла само 60 коли, произведени

...
Американската компания Tesla. Inc е изнесла само 60 коли, произведени
Коментари Харесай

Tesla е изнесла едва 60 автомобила от Китай на фона на силното местно търсене

Американската компания Tesla. Inc е изнесла единствено 60 коли, създадени в завода й в Шанхай през март, което рекордно ниско равнище на произвеждане, написа Блумбърг.

Това се дължи на обстоятелството, че по-голямото вътрешно търсене е погълнало  множеството от производството, излиза наяве о оповестена в понеделник информация от Китайската асоциация за леки коли.

Базираният в Съединени американски щати производител на електрически транспортни средства е доставил общо 65 814 коли от завода си във финансовия център на Китай, като 65 754 от тях са отишли във вътрешния пазар.

Общият брой на електрически транспортни средства, които са били създадени и доставени локално в Китай през март, е най-високия от декември насам, макар шестдневното затваряне на завода, породено от свързани с пандемията спънки. От близо ще се наблюдават априлските данни, като се има поради локдауна в Шанхай, който принуди Tesla да спре производството на 28 март.

Общо продажбите на пътнически коли в Китай са се намалили с 10,9% на годишна база през март идо 1,61 милиона бройки, демонстрират данните от разбор асоциацията. Месечните продажби са се покачили с 25,3%. Доставките на транспортни средства, употребяващи новия вид сила, в Китай са се покачили с 137,6% годишно до 445 000 бройки.

„ Въпреки международното повишаване на цената лития и дефицита на чипове, китайските производители на автентично съоръжение са постигнали страхотни резултати посредством техните огромни благоприятни условия и съгласуваност с държавното управление, “ споделя Цуй Дуншу, основен секретар на асоциацията. Той добавя, че делът на Китай в международния пазар на коли е достигнал рекордните 36% през първите два месеца на годината.

Също облагодетелствана от мощното локално търсене е и китайската компания BYD, която е доставила 104 338 коли с нови енергийни източници, които включват напълно електрически коли и плъгин хибриди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР