Американската компания Tesla е започнала преговори с властите в Германия

...
Американската компания Tesla е започнала преговори с властите в Германия
Коментари Харесай

Tesla търси място за първата си гигафабрика в Европа

Американската компания Tesla е почнала договаряния с управляващите в Германия и Холандия за построяването на първия си цех в Европа, написа Wall Street Journal, базирайки се на свои източници.

Във фабриката ще се създават електрически коли и акумулатори под един покрив. Преговорите към момента в начален стадий, оповестяват пред WSJ участници в тях.

От Tesla още не са определили къде да бъде ситуиран завода - в Германия или в Холандия. Един от разумните разновидности е той да бъде построен в Холандия, където се намира европейския филиал на компанията и предприятието, в което се прави преоборудването на електрическите коли, с цел да дават отговор на характерните условия на европейските пазари.

От Tesla към този момент отхвърлят мнения по тематиката, отбелязва изданието.

 Tesla приготвя цех в Китай, който ще създава 500 000 коли годишно
Tesla приготвя цех в Китай, който ще създава 500 000 коли годишно

Компанията на Мъск желае допустимо най-бързо да се откри на китайския пазар

Властите в югозападните провинции Рейнланд-Пфалц и Заарланд от известно време договарят с американския автопроизводител. В последния месец те се активизираха, с многочислени телефонни позвънявания и писмени предложения към Илън Мъск.

" Направихме всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че Рейнланд-Пфалц е в състезанието за завода ", съобщи служителят в локалната власт Ралф Шлаймер, който взе участие в договарянията. Германската провинция е показала своето предложение на Tesla, само че към момента не са почнали подробни договаряния.

През предходната година Tesla закупи локална компания по роботика в Рейнланд-Пфалц, която в този момент се споделя Tesla Grohmann Automation. Тя създава съоръжение за гигафабриката на Tesla в Невада.

Властите в Заарланд са се свързали с компанията на Мъск през март, а по-късно са й писали предишния месец, съобщи министърът на стопанската система на провинцията Анке Релингер. В началото на юли от Tesla са се съгласили на среща.

" Те гледат към нас, с цел да ревизират дали отговаряме на техните потребности ", сподели Релингер.

Холандските управляващи също лобират за цех на Tesla. " Свързахме се с Tesla. Но ние не обсъждаме конфиденциални договаряния с евентуални вложители ", сподели Михаел Бакхуйзен, представител на холандския министър на стопанската система.

Припомняме, че през юли Tesla подписа съглашение с управляващите на китайския мегаполис Шанхай, което да разреши построяването там на цех с потенциал 500 хиляди електрическия автомобил годишно.

 Tesla отваря първия си магазин на Балканите
Tesla отваря първия си магазин на Балканите

Обектът ще се намира първокласен мол и към този момент набира чиновници

Американската компания Tesla Motors е основана през в 2003 година за създаването и производството на електрически коли и технологиите, свързани с тях. Седалището на компанията е в Пало Алто, Калифорния. Освен коли, Tesla по лични технологии създава акумулатори и електродвигатели, които продава и на други автомобилни производители като Toyota и Daimler.

 Германските електрически автомобили настигат Tesla и скоро ще я изпреварят
Tesla скоро няма да бъде водач при електрическите автомобили

Компанията на Мъск ще изостане от Daimler, BMW и Volkswagen
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР