Американската компания Спейс Екс“ отложи планирания за понеделник старт на

...
Американската компания Спейс Екс“ отложи планирания за понеделник старт на
Коментари Харесай

"Спейс Екс" отложи извеждането в орбита на телескоп за издирване на обитаеми планети


Американската компания „ Спейс Екс “ отсрочи планувания за понеделник старт на ракетата „ Фалкън 9 “, която би трябвало да изведе в орбита новия телескоп на НАСА за търсене на евентуално пригодни за живот планети.

В известието си в обществената мрежа „ Туитър “ компанията посочи, че е належащо да се извърши „ спомагателен разбор на системата за ръководство на придвижването, навигацията и контрола “. Компанията се надява да успее да извърши изстрелването в сряда, 18 април, само че не се прецизира час.

В края на март на конференция в седалището на НАСА бе оповестено, че изстрелването на апарата Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) е планувано за 16 април от космодрума на Кейп Канаверал, щата Флорида. По време на своята двегодишна задача TESS ще се концентрира върху изследването на звезди, намиращи се на разстояние до 300 светлинни години от Земята. Предполага се, че телескопът, който е оборудван с четири широкоъгълни камери, ще изучи за това време към 200 000 звезди, и на яркия им декор ще потърси дребни петна, които може да се окажат планети. Учените разчитат да разкрият няколко хиляди планети, които след това ще бъдат подложени на по-детайлно изследване. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР