Американската компания "Спейс Екс" на предприемача Илон Мъск извърши успешни

...
Американската компания "Спейс Екс" на предприемача Илон Мъск извърши успешни
Коментари Харесай

Спейс Екс тества системата за евакуация на пилотирания кораб Дракон

Американската компания "Спейс Екс " на бизнесмена Илон Мъск извърши сполучливи тествания на системата за евакуация на пилотирания транспортен съд "Дракон ", съобщи ТАСС. Това се споделя в известие на компанията в Туитър.

"Приключи широкомащабно тестване на системата за евакуация при изстрелване на пилотирания транспортен съд "Дракон ", се споделя известието. "Екипи на "Спейс Екс " и НАСА изследват получените резултати и работят, с цел да се показват опциите за евакуация от "Дракон " по време на полет ".

Корабът "Дракон " се приводни в Тихия океан, заяви "Спейс екс "

На 2 март "Спейс Екс " изстреля пилотирания транспортен съд "Дракон " в безпилотен режим към Международната галактическа станция (МКС). На идващия ден той за пръв път се скачи с орбиталнатата станция. На 8 март "Дракон " се разкачи от нея и след втурване с парашут се приводни в Атлантическия океан.

От 2011 година до МКС летят само съветски галактически кораби "Союз ". Те транспортират членове на екипажа на станцията от Русия, Съединени американски щати и други страни. В Съединени американски щати нови галактически кораби за пилотирани полети се създават от фирмите "Спейс Екс " и "Боинг ".

Full duration static fire test of Crew Dragon’s launch escape system complete – SpaceX and NASA teams are now reviewing test data and working toward an in-flight demonstration of Crew Dragon’s launch escape capabilities pic.twitter.com/CMHvMRBQcW
— SpaceX (@SpaceX) November 13, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР