Американската компания Спейс Екс изстреля мега ракетата си Starship, но

...
Американската компания Спейс Екс изстреля мега ракетата си Starship, но
Коментари Харесай

Провал: И втората ракета на Мъск се взриви

Американската компания " Спейс Екс " изстреля мега ракетата си Starship, само че бустерът, а по-късно и капсулата, се взривиха минути след старта, заяви Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бустерът трябваше да изведе галактическия транспортен съд в космоса, само че връзката бе прекратена осем минути след изстрелването от стартовата площадка на компанията в Тексас. От " Спейс Екс ", компанията на Илон Мъск, оповестиха, че ракетата е развалена.

В излъчването онлайн в обществената мрежа Х инженерът на SpaceX Джон Инспрукър заяви на Мъск: " Илон, имаме проблем, загубихме данните от втората... може да сме я изгубили. " След което добави, че ракетата може да се е самовзривила като защитна мярка: „ Вярваме, че автоматизираната система за преустановяване на полета наподобява се е задействала доста късно в изгарянето. "

Първият тестов полет през април също завърши с детонация четири минути след изстрелването. Седем месеца по-късно 121-метровата ракета бе изстреляна от площадката в Бока Чика. Целта на теста бе галактическата капсула да се отдели от ракетата и да се насочи в космоса.

" Старшип " е най-голямата и мощна галактическа ракета, строена до момента.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР