Американската компания SpaceX може да изстреля отново прототипа на космическия

...
Американската компания SpaceX може да изстреля отново прототипа на космическия
Коментари Харесай

Българин е част от компанията SpaceX

Американската компания SpaceX може да изстреля още веднъж прототипа на галактическия си транспортен съд Starship след месец или два, написа в Twitter създателят на компанията Илън Мъск. Българинът Орлин Велев - младши е инженер в компанията, е част и от екипа, разработващ най-мощната ракета.

Орлин отива в Съединените американски щати още когато е бебе. Баща му е бележит професор по химия. 

Eдно от международните събития, които приковаха вниманието ни през последните дни беше изстрелването на ракетата Starship. От втория път опит тя излетя, само че 4 минути по-късно се взриви в небето над Бока Чика, Тексас.

В компанията SpaceX, която създава най-мощната ракета в историята има и българин. Това е Орлин Велев - младши, който е едвам 27-годишен, само че от 6 години е част на екипа на Илън Мъск.

В Zoom се срещнахме с татко му - Орлин Велев-старши – професор от университета в Южна Каролина, споделя bgonair.

" Вечерта преди първия полет, той ми показа, че е купил шампанско за неговия отбор. Критерият за триумф е излети ракетата ", разказа Велев-старши.

Starship хвърча цели четири минути. " В SpaceX всичко се прави доста динамично, изпитва се и се продължава, с цел да се реализира бърз триумф ", показа още бащата на Орлин. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР