Американската компания New Media Investment Group, която е собственик на

...
Американската компания New Media Investment Group, която е собственик на
Коментари Харесай

New Media Group купува конкурента Gannett за $1,38 милирада

Американската компания New Media Investment Group, която е притежател на издателство GateHouse Media, ще придобие своя съперник Gannett. Сделката е оценена на 1,38 милиарда $, отбелязва USA Today.

В известието за придобиването се споделя, че New Media ще заплати за акциите на Gannett с пари и лични акции. След привършване на договорката акционерите на Gannett ще имат 49,5% от новата компания, а на New Media - 50,5%. Обединената компания ще се споделя Gannett, а актуалният изпълнителен шеф на New Media Майкъл Рийд ще я ръководи.

Обединената компания ще има една шеста от всички ежедневници в Съединените щати, съобщи изследователската организация Nieman Lab University от Харвард.

New Media е едно от най-големите издатели на локални медии в Съединените щати. Компанията има 156 ежедневни и 328 седмични вестника в 39 щата. Аудиторията за изявленията на групата е 84 милиона души месечно.

Gannett е най-голямото издателство в Съединени американски щати, с изключение на притежател на националния вестник USA Today има и към 100 районни издания. Общата публика на продуктите на компанията е 125 милиона души на месец.

И двете компании бяха изправени пред стабилен спад на приходите от печатната преса. Според изследователския център Pew от 2008 до 2018 година вестниците са изгубили към 57% от приходите от реклама и към 49% от ежедневния си тираж, написа USA Today.

Ръководството на новата компания чака, че обединяването ще понижи разноските на групата с 275-300 милиона $ за две години. Очаква се сливането да завърши до края на годината. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР