Американската компания Nanotech Energy обеща да започне производството на незапалими

...
Американската компания Nanotech Energy обеща да започне производството на незапалими
Коментари Харесай

Американската Nanotech Energy ще пусне на пазара „18650“ – незапалими литиеви батерии

Американската компания Nanotech Energy даде обещание да стартира производството на незапалими литиеви акумулатори с формат 18650 при започване на тази година. Производството ще се реализира от компанията Voltaplex, която към този момент е почнала да приема предварителни поръчки. Батериите на Nanotech Energy в никакъв случай няма да подпалят къща, автомобил или скутер, защото не се опасяват от физически повреди или прегряване.

Масово създаваните литиево-йонни акумулатори са податливи на пожар, в случай че има дефектни промени в структурата им или топлината надвиши допустимата стойност. Дефектите водят до къси съединения със запалване на електролита. Най-неприятното е, че по време на естествена работа на батериите върху електродите се образуват така наречен дендрити – литият се отсрочва и пораства като иглички, до момента в който сепараторът не се пробие и не се получи късо съединяване. Съществуват доста способи да се отстрани или най-малко да се понижи рискът от пожари, само че електрическите автомобили, велосипедите и захранващите банки не престават да се възпламеняват и даже да лишават човешки животи.

Nanotech Energy е една от многото компании, които дават обещание да създават безвредни литиеви акумулатори. Тя е създала технология, употребяваща графен и патентован електролит. В поредност от видеоклипове компанията демонстрира, че разрушаването на нейните литиеви кафези не е съпроводено със запалване.

Твърди се, че батериите на Nanotech Energy са създадени в Съединени американски щати и са проектирани да работят при температури от -40 °C до +60 °C. Клетките няма да се възпламенят даже при 180°C. Формата на батериите може да бъде всякаква за разнообразни търговски приложения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР