Американската компания Hertz Global Holdings Inc, считана за една от

...
Американската компания Hertz Global Holdings Inc, считана за една от
Коментари Харесай

Hertz поръча 100 000 електромобили от Tesla

Американската компания Hertz Global Holdings Inc, считана за една от най-старите компании за коли чартърен в света, е поръчала 100 000 електрически транспортни средства от Tesla. Това заяви Bloomberg, базирайки се на свои източници, припомняйки че единствено преди четири месеца Hertz излезе от банкрут.

Тази поръчка, съгласно организацията, е първата стъпка в осъществяването на проекта на компанията да електрифицира автопарка си от лизингови транспортни средства. Покупката, най-голямата на пазара на електрически транспортни средства, може да донесе на Tesla към 4,2 милиарда $ облага, оповестиха източници, осведомени със договорката. 

Предвижда се електрическите транспортни средства да бъдат доставени през идващите 14 месеца като ще станат налични за отдаване чартърен от офиси в Съединените щати и няколко европейски страни, предава. 

Като част от плана наемателите на електрически коли ще могат да употребяват точките за зареждане на Tesla, както и инфраструктурата на Hertz, която ще бъде основана в обозримо бъдеще.

В вероятност компанията има намерение да трансферира на електрическа двигателна сила съвсем целия си авто парк, наброяващ към половин милион коли и камиони под наем в 150 страни по света, в това число Русия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР