Американската компания Hennessey, която набра популярност извън света на силовия

...
Американската компания Hennessey, която набра популярност извън света на силовия
Коментари Харесай

Най-скъпата електрическа кола в света ще има 6 колела и ще струва минимум 3 млн долара

Американската компания Hennessey, която набра известност отвън света на силовия тунинг главно след анонсирането на плана си показа пред света идната задача, която си е сложила.

Тя се назовава Project Deep Space и съставлява първокласно, само че и извънредно спортно решение за превоз с напълно електрическо задвижване.

Казваме решение за превоз, тъй като Project Deep Space е извънредно нехарактерен GT автомобил, изпълнен с шест колела, шест електромотора и извънредно футуристичен дизайна на екстерира и интериора си.

От Hennessey анонсират, че при стартирането на производството на серийната версия на Project Deep Space- чака се това да се случи през 2026 година, тя да се трансформира в най-скъпата електрическа кола в света. Базовата цена на електрическия автомобил ще започва от 3 000 000 щатски $, а производството ще бъде лимитирано на 105 екземпляра за целия свят.



"Вярваме, че Deep Space, със своите шест електрически мотора и шест задвижващи колела, би могъл да се трансформира в най-бързата четириместна кола в света при ускоряване от 0 до 200 благи в час ", декларира Джон Хенеси, създател и изпълнителен шеф на компанията.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР