Американската компания Гугъл“ ( Google) е разработила невронна мрежа, която

...
Американската компания Гугъл“ ( Google) е разработила невронна мрежа, която
Коментари Харесай

Google ще предсказва датата на смъртта ни чрез невронна мрежа

Американската компания „ Google “ ( " Гугъл " ) е създала невронна мрежа, която може да предскаже датата на гибелта на човек, въз основа на неговите медицински индикатори, предава Нова тв като се базира на „ Блумбърг “.

Невронната мрежа към този момент е съумяла да предскаже тъкмо вероятността за гибел на пациентка, постъпила в болница в финален етап на рак на гърдата. Докато компютърът на болничното заведение оценил вероятността за гибелта на дамата на 9,3%, невронната мрежа на „ Google “- на 19.9%. Пациентката умряла няколко дни по-късно, оповестява БГНЕС.

По-голямата акуратност на прогнозата е била реализирана, с помощта на разбора на по-ранни неизползвани записи в остарели медицински картони и PDF файлове. Общо невронна мрежа проучва 175 639 фактори, което я прави по-бърза и по-точна, в сравнение с която и да е друга, съществуваща сега стратегия.

Невронна мрежа на „ Google “ може също по този начин да даде прогноза за оздравяването на пациента, за интервала на пребиваването му в болничното заведение, както и за вероятността от наново лекуване.

В момента „ Google “ тества потреблението на изкуствен интелект в такива области на медицината, като радиестезия, офталмология, дерматология и кардиология, отбелязва „ Блумбърг “. Компанията възнамерява да стартира тестване на нов програмен продукт в Индия, където невронната мрежа ще се употребява за разкриване на ранни признаци на диабетна ретинопатия – едно от затрудненията на диабета, причиняващо заболяване на ретината, вследствие на нарушаване във функционалността на кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват очите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР