Американската компания Google е разработила невронна мрежа, която може да

...
Американската компания Google е разработила невронна мрежа, която може да
Коментари Харесай

Google вече може да предскаже кога даден човек ще умре

Американската компания Гугъл е създала невронна мрежа, която може да предскаже датата на гибелта на човек, въз основа на неговите медицински индикатори. Това заяви Bloomberg по отношение на проучванията на компанията.

Невронната мрежа към този момент е съумяла да предскаже тъкмо вероятността за гибел на пациентка, постъпила в болница в финален етап на рак на гърдата. Докато компютърът на болничното заведение оценил вероятността за гибелта на дамата на 9,3%, невронната мрежа на Гугъл - на 19.9%. Пациентката умряла няколко дни по-късно.

По-голямата акуратност на прогнозата е била реализирана, с помощта на разбора на по-ранни неизползвани записи в остарели медицински картони и PDF файлове. Общо невронна мрежа проучва 175 639 факторa, което я прави по-бърза и по-точна, в сравнение с която и да е друга, съществуваща сега стратегия.

Технологията на Гугъл може също по този начин да даде прогноза за оздравяването на пациента, за интервала на пребиваването му в болничното заведение, както и за вероятността от наново лекуване.

В момента Гугъл тества потреблението на изкуствен интелект в такива области на медицината, като радиестезия, офталмология, дерматология и кардиология, отбелязва Bloomberg. Компанията възнамерява да стартира тестване на нов програмен продукт в Индия, където невронната мрежа ще се употребява за разкриване на ранни признаци на диабетна ретинопатия – едно от затрудненията на диабета, причиняващо заболяване на ретината, вследствие на нарушаване във функционалността на кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват очите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР