Американската компания Facebook Inc., която притежава най-голямата в света едноименна

...
Американската компания Facebook Inc., която притежава най-голямата в света едноименна
Коментари Харесай

Facebook се похвали със силни резултати въпреки скандала

Американската компания Фейсбук Inc., която има най-голямата в света едноименна обществена мрежа, регистрира рекордна облага за първото тримесечие на 2018 година си растеж на приходите с 49%.

На мощните резултата по главните индикатори не е попречил абсурдът през март с приключването на данни за над 80 милиона потребителите на мрежата и тяхното потребление за политически маркетинг и търговски реклами.

Както се споделя в прессъобщението на Фейсбук, чистата облага за януари - март е скочила с 63% - до $4,99 милиарда, или по $1,69 на една акция. През аналогичния интервал на предходната година тези индикатори са били надлежно с $3,06 милиарда и $1,04.

Приходите на компанията са се нараснали през тримесечието с 49% - до $11,97 милиарда.

Постигнатите резултати във връзка с приходите и облагата надвишават прогнозите на специалистите.

Доходите на обществената мрежа от реклами за първото тримесечие са нарастнали с 50% - до $11,8 милиарда, се сподели още в известието на компанията. Около от 91%рекламните доходи са получени от мобилните устройства спрямо 85% година по-рано.

Капиталовложенията на Фейсбук през първото тримесечие са нарастнали над два пъти - до $2,81 милиарда. Персоналът се е нараснал с 48%, до 27,7 хиляди души.

Броят на ежедневните консуматори на обществената мрежа през март е достигнал 1,45 милиарда души, увеличавайки с със 13% на годишна база. Средният брой на месечните ползватели се у повишил до 2,2 милиарда души.

През април управлението на компанията утвърди назад изкупуване на акации на сума $9 милиарда в допълнение към първичната стратегия за изкупуване на акции за 6 милиарда $. Благодарене основно на абсурда с приключване на персонални данни акциите на Фейсбук са поевтинели от началото на годината с 10%, като капитализацията на компанията все още е $463 милиарда.

" Независимо от сериозните проблеми, нашето сдружение стартира 2018 година със сирни индикатори. Ние гледаме по-широко на нашата отговорност и влагаме средства, с цел да ви убедим,че нашите услуги се употребяват за богатството на потребителите. През 2018 година нашити цели ще станат сигурността на потребителите и оправдаване на техните упования ", се показват в прессъобщението думите на създателя и началник на Фейсбук Марк Зукърбърг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР