Американската компания ExxonMobil през 2018 г. е увеличила доказаните се

...
Американската компания ExxonMobil през 2018 г. е увеличила доказаните се
Коментари Харесай

ExxonMobil е увеличила доказаните си запаси от въглеводороди с 4,5 млрд. барела


Американската компания ExxonMobil през 2018 година е нараснала потвърдените се ресурси от въглеводороди с 4,5 милиарда барела нефтен еквивалент до 24,3 млрд.барела, излиза наяве от известие на компанията. В края на годината коефициентът на заменяне на запасите на компанията е бил 313 %, т.е. през 2018 година тя три пъти е възстановила годишният си индустриален размер. При актуалните равнища на рандеман запасите от компанията стигат за 17 години.

ExxonMobil прецизира, че 3,6 милиарда барела нефтен еквивалент от запасите са обезпечени от планът за тежък нефт Kearl в Канада. Други 1,2 милиарда барела са от неконвенционални ресурси от въглеводороди, в това число сериозният растеж от басейна Permian в Съединени американски щати. Освен това компанията е получила 1,3 милиарда барела растеж на запасите вследствие на изследванията и придобиванията най-вече Гвиана и Бразилия.

„ Многобройните открития на шелфа на Гвиана, продължаващият растеж в Permian и стратегическите придобивания в Бразилия съществено разшириха мощният портфейл от висококачествени активи с ниска стойност при доставките “, цитира компанията президента на ExxonMobil Дарън Уудс.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР