Американската компания EVGA представи на голямото компютърно изложение Computex 2018

...
Американската компания EVGA представи на голямото компютърно изложение Computex 2018
Коментари Харесай

В UEFI на дънните платки на EVGA ще има записан стрес тест

Американската компания EVGA показа на огромното компютърно ревю Computex 2018 в Тайпе, нова версия на UEFI фърмуера за своите дънни платки.
Новият UEFI е с модифициран интерфейс и няколко нови функционалности. Едно от забавните нововъведения е вграденият стрес тест. С негова помощ е допустимо да се оцени стабилността на работа на компютърната система още преди стартирането на операционната система.



При активирането на вградения в UEFI стрес тест се демонстрира диаграма с настоящата тактова периодичност, напрежението и температурата на централния процесор. Представителите на EVGA подчертаха, че обновяването на информацията от датчиците се реализира с висока периодичност. Самият логаритъм на стрес теста доста наподобява на Prime95.

Освен това, в новите UEFI ще бъде осъществена новата функционалност за автоматизирано ускорение с име OC Robot . Тя е предопределена за опростяване процеса на овърклокинг за по-неопитните консуматори.

Next Generation BIOS “ в началото ще се появи в дънните платки с чипсета Intel X299. След това ще може да се види и в дъната с по-масовите платформи. Да си напомним, че EVGA не създава дънни платки за процесорите на AMD.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР