Американската компания Епъл е предложила на ФБР да помогне с

...
Американската компания Епъл е предложила на ФБР да помогне с
Коментари Харесай

"Епъл" са предложили на ФБР помощта си във връзка с разследването срещу Девин Кели


Американската компания „ Епъл ” е предложила на ФБР да помогне с отключването на мобилния телефон, принадлежал на някогашния боен Девин Кели, който в неделя умъртви 26 индивида в баптистката черква в тексаския град Съдърленд Спрингс.

Според западните медии, представени от ТАСС сътрудниците на „ Епъл ” са разбрали, че американските следователи не могат да получат достъп до информацията в телефона на Кели, който е употребил един от моделите на iPhone.

„ Епъл ”, както и няколко други софтуерни компании (сред които и WhatsApp) придава особена значимост на кодирането и отбраната на персоналните данни на потребителите си. В предишното това даже постоянно е водело до спорове с правосъдните органи на Съединени американски щати.

Така да вземем за пример, предходната година „ Епъл ” се оказа в центъра на величествен скандал, след отхвърли си да извърши някои от настояванията на управляващите на Съединени американски щати по отношение на следствието на терористичната офанзива в Калифорния.

Тогава съдът подреди на софтуерния колос да хакне iPhone-а на атентатора Саид Фарук, с цел да може следователите да получат достъп до информацията, съхранявана от него. Ръководството на „ Епъл ”обаче отхвърли да направи това и също по този начин и не даде на чиновниците от ФБР специфичния си програмен продукт, който разрешава да се заобиколи системата за отбрана на персоналните данни. В последна сметка ФБР прибягна до услугите на избран хакер и получи достъп до информацията, която го интересуваше. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР