Американската компания Broadcom Inc., един от най-големите в света производители

...
Американската компания Broadcom Inc., един от най-големите в света производители
Коментари Харесай

Един от най-големите в света производители на полупроводници, със скок на печалбата от над 20%

Американската компания Broadcom Inc., един от най-големите в света производители на полупроводници, усили чистата си облага и приходите през четвъртото тримесечие на фискалната 2022 година, а също по този начин разгласи обновяване на програмата за назад изкупуване на акции и повишение на тримесечните дивиденти. Това излиза наяве от известие на компанията, представено от Интерфакс.

Нетни доходи на компанията за финансовото тримесечие, приключило на 31 октомври, възлизат на 3,31 милиарда $, или 7,83 $ на акция. А за същия интервал преди година, индикаторите са били надлежно 1,91 милиарда $, или 4,45 $ на акция. Коригираната облага нараства до $10,45 от $7,81 на акция.

Приходите на Broadcom за интервала са нарастнали с 21% до 8,93 милиарда $, при 7,41 милиарда $ за миналата година.

Приходите единствено от бизнеса с полупроводници на Broadcom скочиха с 26% през последното тримесечие до 7,09 милиарда $, до момента в който продажбите в сегмента за разработка на инфраструктурен програмен продукт набъбнаха с 4% до 1,84 милиарда $.

Ръководството на Broadcom към този момент не дава съответна прогноза за облагата и приходите за настоящата финансова година, само че предвижда, че приходите през първото тримесечие на идната финансова година ще бъдат към 8,9 милиарда $, което е нарастване от към 15% на годишна база.

Междувременно от компанията оповестяват, че Бордът на шефовете е одобрил нарастване с 12% на тримесечния дял до 4,6 $ на акция и възобновява стратегия за назад изкупуване на акции за общо 13 милиарда $.

От началото на тази година, пазарната капитализация на Broadcom е намаляла с 20,2% - до $216 милиарда, а за същия интервал борсовият показател Nasdaq е изгубил 29,2% от цената си.
 Broadcom купува VMware за $61 милиарда
Рекордна договорка в софтуерния бранш, сплоти два " колоса "

Broadcom ще поеме и $8 милиарда чист дълг на VMware
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР