Американската компания Axalta Coating Systems, която доставя автомобилни бои, проведе

...
Американската компания Axalta Coating Systems, която доставя автомобилни бои, проведе
Коментари Харесай

Кои са най-популярните автомобилни цветове на 2021 г.

Американската компания Axalta Coating Systems, която доставя автомобилни бои, организира обичайно изследване на най-популярните цветове през миналата година.

Първото място измежду автомобилните цветове по целия свят се държи от бялото към този момент 10 години, само че търсенето му последователно понижава. В същото време ползата към сивата багра нараства бързо, като тя към този момент настигна черната по известност, а в Европа даже задмина бялата, ставайки водач на континента.
Автомобилите стават все по-безвредни, сочи проучване
Американската организация за запазване на околната среда (EPA) разгласява своя годишен отчет за протичащото се в автомобилната промишленост. В...
Прочети повече
Точно 35% от всички нови коли, продадени през 2021 година, са боядисани в бяло, сочи изследването. Равни дялове - по 19%, имат черните и сивите коли, като последните са нарастнали с 4% % по отношение на 2020 година Четвъртото и петото място са заети от сребърен и наследник цвят надлежно с 9% и 8%, следвани от алено (5%), кафяво/бежово (3%), зелено и жълто (по 1%). Останалите цветове има по-малко от един %.

Бялото беше най-популярно през 2017 година, когато 39% от всички нови коли бяха боядисани в него. Тази година то загуби 3%, а на най-големия авто пазар в света – Китай, записва спад от 7%.

Европа е единственият район, в който преобладават сивите нови коли – 27%. Сребристите коли са най-популярни в Южна Америка (23%), до момента в който черните са най-успешни в Европа (22%), където са водещи в първокласния сегмент. Червените коли са най-търсени в Северна Америка, където имат 8% от пазара, до момента в който в Русия също се отнася за сините коли – 9%.

Още от АВТО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР