Американската компания Apple съобщи днес, че ще повиши цените на

...
Американската компания Apple съобщи днес, че ще повиши цените на
Коментари Харесай

Apple вдига цените на приложенията и покупките в рамките на App Store на редица пазари

Американската компания Apple заяви през днешния ден, че ще увеличи цените на приложенията и покупките в границите на магазина App Store в редица страни в Европа и Азия, съобщи Ройтерс.

Новите цени, които не засягат абонаментите с автоматизирано възобновяване, ще влязат в действие още от 5 октомври, сподели Apple в обява в блог.

Мярката ще е в действие във всички страни, употребяващи еврото, както и в страни като Япония, Малайзия, Южна Корея, Виетнам, Чили, Швеция и други.

От Apple не обясниха каква е повода за нарастването, само че се счита, че мощният $ играе роля. В Япония цените се покачват с към 30%, което се случва на фона на внезапното поевтиняване на йената през тази година. Това лято Apple увеличи цените на Mac, iPhone и iPad в отговор на валутните промени. Еврото претърпя сходна орис, като сега се търгува на равнища, близки до паритета по отношение на щатския $, и демонстрира признаци на идна по-нататъшна уязвимост, написа Блумбърг.

„ Това не е първият път, когато Apple поправя цените в App Store, само че това нарастване е много съществено “, разяснява основания в Токио анализатор Серкан Тото от Kantan Games. „ Неизбежно е, че корекцията на цените ще бъде усетена от разработчиците на приложения и игри на засегнатите пазари. Хората ще се двоумят да вършат покупки в приложенията, а разработчиците да бъдат принудени да бъдат по-креативни във връзка с ценообразуването в бъдеще “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР