Американската компания Apple най-после ще махне Lightning порта и ще

...
Американската компания Apple най-после ще махне Lightning порта и ще
Коментари Харесай

Apple ще мине напълно на USB-C догодина

Американската компания Apple най-сетне ще махне Lightning врата и ще постави USB-C на своя флагманен смарт телефон следващата година. За това заяви анализаторът Минг-Чи Куо, който постоянно разкрива нова информация за продуктите на компанията.

Според информация от производители на съставни елементи, чиято работа по бъдещия iPhone тече сега, компанията в Купертино се подготвя да смени конектора за iPhone 15 следващата година. Новият iPhone 14 се чака през септември и евентуално ще бъде към момента с Lightning.

Според Куо минаването на USB-C може да значи по-бърз трансфер на данни и зареждане на бъдещите iPhone-и.

Apple от години отхвърлят да последват образеца на всички други в промишлеността и да минат към универсалния стандарт USB-C - най-малко във връзка с iPhone. Последните им iPad-ове и Mac-ове обаче към този момент употребяват точно този стандарт, а не остарелия Lightning. В което има значително подигравка - USB-C стандартът е функционално основан точно на основания от Apple и употребен единствено от тях Lightning жак.

Доскоро се спекулираше, че е по-вероятно идващия (или по-по-следващия) iPhone да е без никакви портове и да се зарежда единствено безжично.

Ключово за решението на Apple обаче е идното гласоподаване в Европарламента, съгласно което в Европейски Съюз ще могат да се продават устройства единствено с USB-C. Предложението към този момент мина през отрасловата комисия на Екологичен потенциал. Основният аргумент е понижаване на отпадъците, до които води съществуването на голям брой разнообразни стандарти.

Ако този закон влезе в действие през 2023 година, Apple ще са принудени или да вършат два разновидността на устройството си, или най-сетне на минат на USB-C. През миналата година Apple са продали 56,1 млн. бройки от флагмана си в Европа, което е над 23% от всичките им продажби.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР