Американската компания Adobe Inc., която е най-големият в света разработчик

...
Американската компания Adobe Inc., която е най-големият в света разработчик
Коментари Харесай

Най-големият в света разработчик на софтуер за изображения със скок на нетната печалбата

Американската компания Adobe Inc., която е най-големият в света разработчик на програмно обезпечаване (софтуер) за обработка на изображения, усили чистата си облага за третото финансово тримесечие с 23% на годишна база, а приходите - с 10%.

Както се показва в известието на компанията, чистата й облага за тримесечието, завършило на 1 септември (юни-август), възлиза на 1,403 милиарда $, по отношение на 1,136 милиарда $ за същия интервал на миналата фискална година.

Експерти, интервюирани авансово от FactSet, чакаха междинна стойност на индикатора от 1,32 милиарда $, т.е. по-ниска от реализирана облага.

Нетният приход на акция за юни-август е $3,05, спрямо $2,42 за същия интервал преди година.

Приходите на Adobe през последното финансово тримесечие са нарастнали до 4,89 милиарда $, по отношение на 4,43 милиарда $ през третото тримесечие на миналата фискална година.

Предварителните упования на специалистите бяха приблизително за доходи от 4,87 милиарда $, т.е. съвсем колкото действително получените.

Според прогнозата на самата компания, за четвъртото финансово тримесечие (септември-ноември) нейните доходи ще бъдат в границите на 4,98-5,03 милиарда $, а чистата облага ще е към 3,1-3,15 $ на акция.

Стойността на акциите на Adobe от началото на тази година е повишена с впечатляващите 64%.
 Adobe купува Marketo за $4,75 милиарда
Компанията зад Photoshop направи най-голямата договорка в историята си

Придобиваната компания има доходи от $321 милиона за 2017 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР