Американската журналистка Мишел Кофман от Miami Herald е един от

...
Американската журналистка Мишел Кофман от Miami Herald е един от
Коментари Харесай

В САЩ: Стоичков все още е голяма звезда

Американската журналистка Мишел Кофман от Miami Herald е един от хората най-близки до тима на Интер (Маями). В изявление за Дарик радио и dsport тя показа, че Христо Стоичков към момента е извънредно известен в Съединени американски щати и хората непрекъснато го разпознават.

" Срещала съм го. Той към момента е доста огромна звезда. И се появява в Маями. Появи се на някои от мачовете на Меси. Виждал съм го и почитателите към момента знаят кой е. Да, доста добре си припомням това Световно състезание. Всъщност това беше първият Мондиал, който отразявах. Отразявала съм шест Световни шампионати. А 1994 година беше първото ми. Беше в Съединени американски щати. По това време живеех в Детройт, Мичиган. Аз съм от Маями, само че работех в Детройт във вестник Detroit Free Press. И отразих това Световно състезание. Помня го доста добре ", сподели Кофман.

И той към момента е огромна, огромна звезда. Едно от нещата, които в никакъв случай няма да не помни, тъй като когато тогава пишех за него, той беше огромна звезда и всички пишеха профили за него. И си припомням една доста дребна детайлност за него, а точно, че ноктите на краката му бяха паднали от игра. Всички крайници на футболистите страдат. Футболистите имат доста грозни крайници. Дъщеря ми беше по този начин. Ноктите на краката постоянно се чупят. Те падат, почерняват, имат доста грозни крайници ", показа тя пред Дарик радио и dsport.

" Но си припомням, че той в детайли разказваше по какъв начин ноктите на краката му са потърпевши от годините. Но в този момент в Маями той към момента е доста огромна звезда. Вярвам, че приказва испански. Той е коментатор. Често по испанската телевизия разяснява футболни мачове в Маями. Виждала съм го в кабината да приказва на испански, да прави испански мнения на мачове в Съединени американски щати. Така че да, несъмнено знам кой е. Той несъмнено издигна престижа на българския футбол. И към момента до ден сегашен, толкоз години по-късно, го виждам на стадиона на Интер Маями, на стадион " Драйв Кинг ". Всички към момента се стопират, с цел да се снимат с него, да му вземат подпис. Всички знаят кой е. Все още е доста прочут ", разяснява журналистката.

Да, това беше в самото начало. През 96-та година оповестиха, че започват Лигата. Някои от тези играчи от Световното през 94 пристигнаха в МЛС по това време. Разбира се, МЛС тогава едвам започваше. Не беше това, което е в този момент, само че имаше звезди от... Например, тогава отразявах тима в Маями, наричаше се Маями Фюжън. Това беше първият тим от МЛС в Маями, който просъществува единствено четири години. Но в този отбор беше Карлос Валдерама с огромната къдрава коса. Той беше звезда от Световното състезание през 94 година, също от онази епоха на играчите, които подписаха в МЛС ".

" Хорхе Кампос, който беше вратар на Мексико, дребно момче, което носеше доста шарени фланелки и тичаше към средата на терена. Много от задграничните играчи, които станаха известни на Световното състезание през 94 година, пристигнаха в МЛС първоначално и в действителност бяха основата. Те бяха основата, която сложи началото на МЛС. Сега лигата е доста по-усъвършенствана. Стадионите са доста по-добри. Има доста повече медийно отразяване ", сподели тя.

Има доста повече пари, доста повече спонсори. Лионел Меси, да вземем за пример, е тук. Играчи от неговия диаметър към този момент обмислят да дойдат тук. Това е доста друга лига от тогавашната, само че това бяха огромните звезди по това време, които пристигнаха и помогнаха да се построи основата на Мейджър Лийг Сокър за това, което имаме през днешния ден ", приключи Кофман.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР