Американската интернет компания Facebook, която наскоро промени името си на

...
Американската интернет компания Facebook, която наскоро промени името си на
Коментари Харесай

Facebook/Meta бе избрана за най-лошата компания на годината

Американската интернет компания Фейсбук, която неотдавна промени името си на  Меtа, бе определена от 1500 консуматори за „ Най-лошата компания на годината “ в анкета на Yаhоо Fіnаnсе, извършена сред 4 и 5 декември, заяви онлайн изданието. Компанията на Марк Зукурбърг е привлякла 8% от общия избор, което е над 50% повече спрямо озовалият се на втора позиция колос в онлайн търговията Alibaba.

Този резултат не е неочакван, имайки поради множеството кавги, в центъра на които се озова компанията през тази година. Нейните дейности се следят под микроскоп от регулаторните органи, откакто някогашната й служителка Франсис Хаугън разкри елементи за вътрешни прочувания, които демонстрират, че от Фейсбук са били наясно с отрицателното въздействие, което нейните обществени мрежи оказват върху потребителите. От една страна е Instagram, който утежнява самочувствието на младежите, а от другата едноименната мрежа Фейсбук, която в Съединени американски щати е подложена на рецензии и от двата флага на политическия набор. Консерваторите се оплакват, че обществената мрежа лимитира тяхната независимост на словото, до момента в който либералите упрекват Фейсбук в безучастие против разпространяването на тирада на омразата и дезинформацията. Фейсбук също по този начин е упреква за „ подкопаване на демокрацията “ в международен мащаб.

Около 30% от респондентите считат, че Фейсбук може да „ изкупи виновността си “ и да промени своята известност.

Някои хора споделят, че компанията може да избави имиджа си, като признае грешките си, сервира опрощение за случилото се и подари „ забележителна сума “ от облагите си за фондация, която да се бори с вредите, породени от корпорацията. Инвеститорите, както може да се досетите, имат малко по-различен взор върху нещата, като съгласно тях нещото, което би разрешило на компанията да върне положителното си име, би било повишаването на нейните акции.

Другите компании, които заслужават да бъдат „ отличени “ за неприятното си показване са Alibaba, чиито срив на акциите с близо 50% от началото на годината изнерви вложителите, които изгубиха много пари.

Подобен е и казусът с AT&T’s чиито спад на акциите с 24% за годината се трансформира в задоволителна причина респондентите да посочат компанията като една от най-лошите.

Tesla, чиито акции нарастнаха доста през годината, също не е измежду обичаните компании на участниците в анкетата, като аргументите за недоволството са незадоволителното качество на някои нейни артикули, неизпълнени обещания и култът на личността към нейния основен изпълнителен шеф Илон Мъск, който неотдавна бе разгласен  за „ Личност на годината “ от списание „ Тайм “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР