Американската икономика ще нарасне с по-бързо темпо през 2021 г.,

...
Американската икономика ще нарасне с по-бързо темпо през 2021 г.,
Коментари Харесай

Goldman Sachs подобри прогнозата си за американската икономика през първото тримесечие на 2021 г.

Американската стопанска система ще нарасне с по-бързо движение през 2021 година, подкрепена от подписания от Тръмп пакет от тласъци в размер на 900 милиарда $. Това предвиждат анализатори от Goldman Sachs, представени от Бизнес Инсайдър.

Банката ревицира прогнозата си за растежа на стопанската система на Съединени американски щати през първото тримесечие на 2021 година от 3% на 5%, откакто размера на избавителния пакет се оказа по-голям от предстоящото от кредитора. По-рано от Goldman предвидиха, че тласъците за стопанската система ще бъдат в размер на 700 милиарда $.

След приемането на новото законодателство от банката чакат „ огромно нарастване “ на разполагаемия приход на американците при започване на идната година, като потребителските разноски последователно ще се забавят през останалите три тримесечия на 2021 година поради продължаващата пандемия.

Ако Сенатът утвърди към този момент признатото от Камарата на представителите предложение за увеличение на еднократната директна финансова помощ от 600 на 2000 $, то приходите ще се усилят още повече.

От банката също по този начин покачиха прогнозата си за икономическият напредък за цялата година от 5,3% на 5,8%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР