Американската икономика се отравя към тежък период и има 40%

...
Американската икономика се отравя към тежък период и има 40%
Коментари Харесай

Експерт: Има 40% сигурност САЩ да влезе в рецесия през 2020-а

Американската стопанска система се отравя към тежък интервал и има 40% сигурност да влезе в криза преди президентските избори през 2020 година. Това предвижда създателят на един от най-големите хедж фондове в света Bridgewater Associates Рей Далио.

" Рецесията е нещо неизбежно и единственият въпрос е единствено по кое време ще пристигна ", споделя той пред CNBC.

" Смятам, че през идващите две години, дано да кажем преди идващите избори, има към 40% сигурност за влизането в такава ", добавя специалистът.

Опасенията в тази посока се укрепиха през тази седмица, откакто доходността на 10-годишните американски облигации падна под тази на 2-годишните ДЦК. Този феномен се счита за ранен знак за наближаваща криза.

Според Далио икономическото закъснение в международен мащаб ще принуди централните банки, в това число и Федералния запас, да подхващат бързи ограничения.

" Но намаляването на лихвите в подобен късен стадий на икономическия цикъл може да не докара до упования подтикващ резултат върху стопанската система ", предизвестява той.

При подобен сюжет той показва, че страните ще би трябвало да прибегнат до обезценяване на валутите, с цел да поддържат растежа. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР