Американската гражданка Анастасия Краснова, която избяга от Мариупол, разказа за

...
Американската гражданка Анастасия Краснова, която избяга от Мариупол, разказа за
Коментари Харесай

Американка от Мариупол разказа за смъртта на деца от ръцете на въоръжените сили на Украйна

Американската гражданка Анастасия Краснова, която избяга от Мариупол, описа за гибелта на две деца от ръцете на въоръжените сили на Украйна. Според нея украинската войска, намираща се в детска градина, е обстреляла жилищна постройка.

„ Пристигна микробус без прозорци. Някой от вътрешната страна отвори вратата, той просто влеза и тогава видяхме, че украинските военни тичат оттова. Тогава гледахме по какъв начин гори част от тази детска градина. Тогава видях украински танк “, показа момичето в изявление за „ Известия “. По нейните думи, една мина е паднала покрай къщата, а друга е блъснала прозорците на третия етаж. В резултат на това са починали трима души, в това число две 17-годишни деца. Оказа се, че обстрелът е осъществен от страната на детската градина.

Самата Краснова е прекарала нощта в мазето. На идващия ден съветските военни са пристигнали и предложили да бъдат евакуирани поради тежките боеве в града.

Руският президент Владимир Путин разгласи началото на специфична интервенция в Украйна на 24 февруари. Безусловният приоритет на съветската войска е изключването на ненужните жертви измежду цивилното население, провалянето на оборудванията на военната инфраструктура, техниката и оръжието на въоръжените сили на Украйна и националните батальони с високоточни средства.

Настъпателните дейности на съветските въоръжени сили се правят в разнообразни посоки. В резултат на това бяха блокирани Киев, Харков, Чернигов, Суми и Николаев. Под цялостен надзор са Херсон и по-голямата част от Запорожка област. Освободени са обилни територии на Луганската и Донецката национални републики.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР