Американската гимнастичка Джордан Чайлс трябва да върне бронзовия медал, който

...
Американската гимнастичка Джордан Чайлс трябва да върне бронзовия медал, който
Коментари Харесай

Призоваха гимнастичка да си върне медала от Олимпийските игри в Париж

Американската гимнастичка Джордан Чайлс би трябвало да върне бронзовия орден, който завоюва във финала на земя на Олимпиадата в Париж, откакто най-висшият състезателен съд сподели, че резултатът й е оценен погрешно, удостовери Международният олимпийски комитет в неделя.

МОК разгласи, че преразпределя бронза от финала на земя за дами на румънката Ана Барбосу, ​​след като Международната федерация по гимнастика (ФИГ) сподели в събота вечер, че ще почете решението на съда и ще изкачи Барбосу на трето място.

Решението пристигна по-малко от 24 часа, откакто Спортният трибунал анулира жалбата за точкуване, направена от треньора на тима на Съединени американски щати Сесил Ланди по време на надпреварата, което изкачи Чайлс на подиума.

КАС постанови в събота, че обжалването от Ланди за прибавяне на 0,1 към резултата на Чайлс е отвън 1-минутния прозорец, позволен от ФИГ.

Специалната комисия написа, че жалбата на Ланди е пристигнала 1 минута, 4 секунди след публикуването на резултата.

МОК сподели в изказване, че ще се свърже с Олимпийския и Параолимпийския комитет на Съединени американски щати по отношение на връщането на бронза на Чайлс и ще работи с Румънския олимпийски комитет, с цел да обсъдят гала по преразпределение в чест на Барбосу.

КАС написа в събота, че първичният ред на завършване би трябвало да бъде възобновен, с Барбосу трета, румънката Сабрина Манека-Войня четвърта и Чайлс пета.

Организацията добави, че ФИГ би трябвало да дефинира крайното класиране „ в сходство с горното решение “, само че остави на Международната федерация по гимнастика да реши кой ще завоюва медала зад шампионката Ребека Андраде от Бразилия и сребърната медалистка Симон Байлс от Съединени американски щати.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР