Американската Georgia Power иска от регулаторите в страната разрешение да

...
Американската Georgia Power иска от регулаторите в страната разрешение да
Коментари Харесай

Искат разрешение от регулаторите в САЩ за увеличение на годишните сметки

Американската Georgia Power желае от регулаторите в страната позволение да усили годишните сметки на потребителите с 235 милиона $, с цел да заплати каузи си в огромния атомен план АЕЦ „ Вогтъл “. Според изчисленията на компанията, това ще коства на нейните 2,6 милиона консуматори към 4 $ повече на месец, което значи към 3% над междинната месечна потребителска сметка от 122,73 $.

Georgia Power има 46% от двата нови реактора в централата, като акционерното сдружение ще похарчи към 8,8 милиарда $ за финансови разноски и 3 милиарда $ за финансиране на плана. Разходите обаче могат да се усилят още, защото забавянето на строителството продължава.

Общите разноски по плана към този момент се правят оценка на над 26 милиарда $ за всички участници, в това число Georgia Power, енергийни компании и общински предприятия. По-рано през юни Комисията за публични услуги в Джорджия, Съединени американски щати, разгласи, че първият от двата нови реактора ще влезе в употреба не по-рано от юни 2022 година, което ще усили разноските по плана с най-малко 2 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР