Американската финтех компания Square е придобила биткойн на стойност 170

...
Американската финтех компания Square е придобила биткойн на стойност 170
Коментари Харесай

Финтех комапнията Square е придобила биткойн за 170 млн. долара

Американската финтех компания Square е придобила биткойн на стойност 170 млн. $, стана ясно от оповестения във вторник корпоративен доклад на компанията за четвъртото тримесечие, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията е придобила 3318 биткойна, откакто през октомври закупи 4709 биткойна. Спред Square инвестицията в критповалутата съставлява към 5% от общите дейни на компанията към края на 2020 година

Към 10:10 часа българско време цената на биткойна доближи 50 321,89 $, което съставлява растеж от 3,39% за последните 24 часа.

„ Тази инвестиция е част от поетият от Square ангажимент към биткойн, като компанията възнамерява непрестанно да прави оценка общата си инвестиция в криптовалутата по отношение на другите вложения “, се споделя в доклада на компанията. Главният изпълнителен шеф на Square Джак Дорси е неприкрит последовател на цифровата валута.

Все повече компании се насочват към биткойна за вложения, откакто предишния месец производителят на електрически коли Tesla разгласи, че е придобил биткойн на стойност 1,5 милиарда $ с задачата да „ усили гъвкавостта, да диверсифицира и максимизира възвращаемостта на своите вложения “.

Според анализатора на Wedbush Даниел Айвс цената на акциите на Tesla към този момент е непосредствено обвързвана с цената на биткойна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР