Американската фармацевтична компания Eli Lilly and Company (Eli Lilly &

...
Американската фармацевтична компания Eli Lilly and Company (Eli Lilly &
Коментари Харесай

Американската фармацевтична компания: Лечение с антитела намалява с 87% заболеваемостта и смъртността от COVID-19

Американската фармацевтична компания Eli Lilly and Company (Eli Lilly & Co) съобщи, че комбинираната терапия с антитела за битка с COVID-19 понижава риска от хоспитализация и гибел с 87%, съгласно огромно изследване измежду повече от 750 високорискови пациенти с ковид, оповестява Ройтерс.

Това е второто огромно изследване в късна фаза, което демонстрира, че комбинираното лекуване с две антитела - bamlanivimab и etesevimab, е ефикасна при лекуването на леки до умерени случаи на ковид.

Предишното изследване, което разгласява данни през януари, употребява по-висока доза от двете медикаменти и регистрира понижаване на риска от хоспитализация със 70%.

" Очаквам тези данни да продължат да подтикват по-голямото потребление на антителата ", сподели Даниел Сковронски, основен теоретичен шеф в компанията Eli Lilly.

Американският лекарствен регулатор позволи през февруари комбинираната терапия с тези лекарства за приложимост при пациенти с Covid-19, които са на възраст на и над 12 години и са с висок риск от развиване на съществени затруднения. Европейският лекарствен регулатор (EMA) също даде зелена светлина на потреблението на тази терапия с антитела през март.

През февруари Съединени американски щати се съгласиха да закупят най-малко 100 000 дози от комбинираното лекуване.

Регулаторните органи на Съединени американски щати позволиха през предходната година за приложимост против COVID-19 единствено bamlanivimab, като американското държавно управление се съгласи да закупи близо 1,5 милиона дози, припомня организация Ройтерс.

Даниел Сковронски от Eli Lilly сподели, че комбинираната терапия има преимуществото да предлага по-голяма отбрана против нови варианти на ковид.

" Сигурни сме, че тази композиция обгръща всички разновидности на ковид в Съединени американски щати, в това число английския вариант ", сподели Сковронски и добави, че компанията Eli Lilly учи спомагателни благоприятни условия за лекуване за новите варианти на ковид, разпознати за първи път в Южна Африка и Бразилия, които не са станали необятно публикувани в Съединени американски щати.

Сковронски сподели, че компанията е подготвена да създаде 1 милион дози от комбинираната терапия през идващите месеци и води дейни договаряния за доставяне на държавните управления по света.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР