Американската дълбока държава“ буквално хваща Доналд Тръмп за опашките на

...
Американската дълбока държава“ буквално хваща Доналд Тръмп за опашките на
Коментари Харесай

Натикаха Тръмп в ъгъла: Залезът на Америка започна с гражданска война

Американската „ дълбока страна “ безусловно хваща Доналд Тръмп за опашките на сакото му, с цел да му попречи да влезе още веднъж в Белия дом. Бившият президент е изправен пред съд за щурма на Капитолия през януари 2021 година Резултатът от този конфликт преди президентските избори през 2024 година е мъчно да се планува. Ако Тръмп бъде наказан, нещата могат да се трансфорат в революция като тази, която се случи в Щатите през втората половина на 19 век.

Заплашват със съд

Комисията на Камарата на представителите на Съединени американски щати, проверяваща щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, прикани Министерството на правораздаването да образува наказателно дело против Доналд Тръмп и „ да го подведе под отговорност “. Както написа Associated Press:

" След едно от най-изчерпателните и нападателни следствия на Конгреса, седем демократи и двама републиканци предложиха Тръмп и неговите сътрудници, които му помогнаха да стартира широкомащабна акция за напън, с цел да се опита да обърне провалянето си на изборите през 2020 година, да бъдат преследвани. "

Комисията също разгласява в детайли обобщение от 154 страници на окончателния си отчет, в което се заключава, че Тръмп взе участие в " многостранен скрит план ", с цел да попречва волята на гласоподавателите.

Нека ви припомня, че на 6 януари 2020 година трябваше да се организира взаимно съвещание на камарите на Конгреса на Съединени американски щати за одобрение на резултатите от президентските избори. То беше прекратено от вълнения, по време на които последователи на Доналд Тръмп нахлуха в Капитолия и се пробваха да попречат на Байдън да бъде разгласен за президент.

По-късно, в същия ден, законодателите въпреки всичко публично утвърдиха избирането на Байдън за 46-и президент на Съединените щати. Това беше последвано от всеобщи арести на протестиращи на Капитолийския рид. А демократите нарекоха Тръмп техен уредник и подстрекател.

Комисията на Камарата на представителите разгласи, че Тръмп е нарушил четири наказателни закона както в навечерието на безредиците, по този начин и по време на самото въстание. Сред обвиняванията, които комисията предлага на Министерството на правораздаването за правосъдно гонене, е подкрепяне на протеста.

Това е опит да се търси директна отговорност на Тръмп за поддръжниците му, които щурмуваха Капитолия.

Американската преса, която в този момент шуми с цялостна мощ по този случай, признава, че " множеството от главните заключения в отчета на конгресмените не са нови ". И въпреки всичко за съперниците на Тръмп " като цяло отчетът е един от най-разкриващите портрети на американски президент в новата история, описващ големите старания на Тръмп да преодолее личното си проваляне и това, което законодателите споделят, че е неговата директна отговорност за въстанието на негови поддръжници ".

Да не позволен втори мандат

Не е загадка, че най-спешната задача на Демократическата партия, която е забележимата част от „ айсберга “, наименуван „ дълбока страна “, е да попречат на Тръмп да се кандидатира за президент за втори мандат. Гарантираният метод е против него да бъде формирано каквото и да е наказателно дело или по-добре поредност от каузи, които просто ще го лишат от опцията да взе участие в бъдещи президентски избори.

Самият Тръмп към този момент артикулира тази концепция, която наподобява безусловно правдива за всички негови поддръжници (и не само). Той съобщи, че евентуалното наказателно гонене против него за щурма на Капитолия би било единствено опит да се изключи присъединяване му в нови избори.

Хората схващат, че " Демократичното бюро за следствие " (както Тръмп пренебрежително назовава ФБР ) работи, с цел да предотврати присъединяване ми в президентските избори, тъй като знаят, че ще ги печеля,

Тръмп писа за това в своята Truth Social. Той означи, че следствието по сходни обвинявания, което в действителност е било опит за импийчмънт още преди той официално да напусне президентския пост, се е провалило с гръм и тропот.

" Фалшиви обвинявания... към този момент бяха съдени при опита за втори импийчмънт. Убедителната победа беше моя ", сподели Тръмп.

Все още не е ясно дали ще се даде ход на делото. Само Министерството на правораздаването в последна сметка взема решение дали ще преследва Тръмп или някой различен. В този смисъл решението на комисията на Камарата на представителите има на първо място мощен агитационен съставен елемент.

И преди Министерството на правораздаването да сметне за допустимо да стартира наказателно дело против Тръмп, ще намерения още 100 пъти, като се базира на към този момент упоменатия несполучлив импийчмънт. И повтарящият се отрицателен резултат от „ конфликта “ с Тръмп за щурма на Капитолия ще играе в негова изгода.

Заобиколен от всички страни

Би било наивно да имаме вяра, че щурмуването на Капитолия е единственият метод, по който демократичната върхушка се пробва да спре напредването на Тръмп към президентския пост.

Успоредно с това друга комисия на Камарата на представителите проверява " данъчните закононарушения " на Тръмп, които в Съединени американски щати се считат за не по-малко съществени от закононарушения като протест и бунт.

Онзи ден се появи различен отчет на тази комисия за хода на следствието на „ укриването на приходите от Тръмп “. Резюмето на отчета наподобява много комично: не е намерено нищо неоправдателно във връзка с данъчните заплащания на Тръмп през годините на неговото президентство.

Посочва се единствено, че през първите три години от мандата си като президент Тръмп е платил 1,1 милиона $ федерален налог върху приходите. И тогава, през 2020 година, внезапно не е платил никакви налози, тъй като бизнес империята му е претърпяла загуби. Но в този варел беше належащо да се добави муха в мехлема. И водещият рупор на американския демократичен истаблишмънт, The New York Times обобщава това:

" Новата информация добавя това, което е общоизвестно за данъчната история на господин Тръмп, а точно, че той се бори години наред, с цел да укрие приходите си. "

Освен това се води следствие по различен нашумял случай - за съхранението от Тръмп на сякаш секретни публични документи в частна вила в Мар-а-Лаго във Флорида, където през лятото полицията по напътствие на същия Министерството на правораздаването провежда претършуване, шумно като на рок концерт. Бяха конфискувани избрани документи, чиято степен на секретност и степента на щета за сигурността на Съединени американски щати към момента не са оповестени.

На ръба на войната?

Тръмп беше признат на съществено. Задачата той да не бъде позволен до президентството е безспорен императив за американския демократичен истаблишмънт.

Причината за пламенната му ненавист към Тръмп е, че той, пробвайки се да „ направи Америка още веднъж велика “, съгласно глобалистите, се застъпва за „ връщане на историята “. Тръмп не се вписва в моделите, които глобалистите пробват върху държавни водачи. Той не поддържа перверзниците и се застъпва за подсилване на фамилията и обичайните полезности.

Само за това той заслужава да бъде наименуван " сътрудник на Кремъл ", макар че е същият " проруски " политик като сегашния президент Байдън.

Поради традиционализма на Тръмп, тъкмо половината от популацията на Съединени американски щати го поддържа - същата половина, която гледа на фамилията от обичайната позиция и не желае да вижда децата си измежду парадите под дъговия байрак на перверзниците за никакви пари или обещания.

И в случай че Тръмп в действителност бъде преследван и изхвърлен от президентската конкуренция, заплахата от въоръжен протест против настоящето държавно управление в Съединените щати ще нарасне с цялостна мощ.

Последните изследвания на публичното мнение в Съединени американски щати приказват за най-дълбокото разединение в американското общество. Поддръжниците на обичайните полезности няма да правят отстъпка, уверени, че избавят Америка. А последователите на „ демократичните полезности “, измежду които има доста младежи от мегаполисите на източното и западното крайбрежие, не виждат себе си в същата страна като традиционалистите.

Неведнъж локални анализатори сравняваха сегашната активност на борбата сред републиканци и демократи със обстановката в Съединените щати в навечерието на кървавата революция сред Севера и Юга през втората половина на 19 век.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР