Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър е била преместена миналата седмица

...
Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър е била преместена миналата седмица
Коментари Харесай

Пратиха осъдената за масло от хашиш американска баскетболистка Грайнър в неизвестен руски затвор

Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър е била преместена предходната седмица от центъра за задържане край Москва в наказателна колония за изтърпяване на наказването, съобщи Ройтерс, базирайки се на адвокатския ѝ екип.

Двукратната олимпийска златна медалистка бе задържана на 17 февруари, седмица преди Москва да изпрати войски в Украйна, на московско летище, откакто в багажи ѝ бяха открити пълнители за електронни цигари с масло от канабис, които са неразрешени в Русия. На 4 август тя бе наказана на девет години отнемане от независимост в наказателна колония за владеене и контрабанда на опиати. Грайнър се призна за отговорна, само че съобщи, че е внесла неразрешеното в Русия вещество по простъпка и не е желала да наруши закона.

Не е известно нито точното местоположение на Грайнър, нито крайната ѝ дестинация, се споделя в изказване на адвокатския екип. В сходство с съветските правни процедури юристите ѝ, както и посолството на Съединени американски щати, би трябвало да бъдат известени при окончателното ѝ идване. Получаването на съобщение ще отнеме до две седмици.

Белият дом съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е наредил на администрацията си да " убеди съветските ѝ похитители да подобрят отношението си към нея ", както и изискванията, при които ще е принудена на излежава наказването си. В края на юли Вашингтон предложи договорка за замяна на пандизчии с Русия, с цел да обезпечи освобождението на Грайнър и на някогашния американски морски пехотинец Пол Уилън, само че Москва към момента не е дала позитивен отговор на предлагането. През 2020 година Уилън бе наказан на 16 години отнемане от независимост за шпионаж и изпратен в затвор. Той отхвърля да е правил сходен тип активност.

" Въпреки неналичието на доброжелателни договаряния от страна на руснаците държавното управление на Съединени американски щати продължава да следи какво става с това предложение и да предлага различни способи за прогрес с руснаците по всички налични канали ", съобщи говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Влошаването на връзките сред Русия и Запада усложни договарянията за освобождението на Грайнър, отбелязва Ройтерс.

" Основната ни грижа продължава да бъде здравето и благосъстоянието на Бритни Грайнър ", съобщи нейният управител Линдзи Колас. " Докато прекосяваме през този много сложна фаза, в която не знаем където тъкмо е БГ и по какъв начин се оправя, молим обществеността да продължи да написа писма и да показва любовта и грижите си за нея ", употребявайки буквите на американската баскетболистка.

Съветникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан дефинира изискванията, на които е подложена Грайнър като " непоносими ", а процесът против нея като следващата правосъдна режисура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР