Американската банка Goldman Sachs не е убедена в качеството на

...
Американската банка Goldman Sachs не е убедена в качеството на
Коментари Харесай

Как Goldman Sachs се озова във война с привържениците на криптовалутите

Американската банка Goldman Sachs не е уверена в качеството на криптовалутите като актив, в които си заслужава да се влага. Това излиза наяве от отчет на отчет на банката, в който се преглежда въздействието на пандемията от COVID-19 върху американската стопанска система.

Голяма част от този отчет обаче е отделена на криптовалутите, като заключенията в него не се харесаха на последователите на цифровите пари, написа Си Ен Би Си.

„ Криптовалутите, в това число и биткойнът, не съставляват клас активи “, се споделя в първия слайд от отчета на капиталовата банка.  От Goldman Sachs поддържат тезата си с обстоятелството, че зa paзлиĸa oт дpyгитe ĸлacoвe aĸтиви, като да вземем за пример облигациите, ĸpиптoвaлyтитe нe гeнepиpaт пapични пoтoци сами по себе си.

 „ Вярваме, че актив, чиято стойност зависи най-вече от това дали някой е подготвен да заплати по-висока цена за него, не е подобаваща инвестиция за нашите клиенти “, прибавят от Goldman.

„ Освен това, ние сме на мнението, че въпреки хедж фондовете да намират криптовалутите за привлекателни поради високата им волатилност, този техен сексапил не съставлява причина те да бъдат обсъждани като рационална инвестиция “, споделят още от банката.

Много анализатори сочат точно засиленият интерес от страна на хедж фондовете като евентуален катализатор за растеж на цените на цифровите монети. Тези спекулации набъбнаха, откакто един от най-успешни хедж-фонд мениджъри в историята - Пол Тудор Джоунс, съобщи по-рано този месец, че близо 2% от активите му са в биткойн.

Крипто ентусиастити чакаха с огромно неспокойствие отчета на Goldman с вярата, че 151-годишната банка ще оцени качествата на цифровите валути като капиталов актив. Спокойно можем да кажем, че те останаха разочаровани от резултата.

Братята близнаци Камерън и Тайлър Уинкълвос, съоснователи на борсата за виртуални валути Gemini, бяха измежду най-яростните критици на отчета на банката.

„ Хей, Goldman Sachs, 2014 година се обади и си изиска назад причините “, написа Камерът в Twitter. „ Колкото повече се възнамерявам, толкоз по-убеден съм, че отчета на Goldman Sachs просто е подправен “, добави брат му Тайлър.

Същевременно с това от Goldman Sachs съпоставиха внезапното повишаване на биткойна през 2017 година, когато криптовалутата доближи 20 хиляди $ за брой, с „ манията по лалетата “ в Нидерладия от 17-ти век, един от първите стопански балон в историята. Подобни съпоставения направи и основният изпълнителен шеф на JP Morgan Джейми Даймън, който дефинира биткойнът като „ машинация “ и „ балон, който рано или късно ще избухне “.

От Goldman също по този начин нарекоха криптовалутите „ проводници на противозаконни действия “, акцентирайки върху ролята им в лъжливите схеми и прането на пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР