Американската банка First Republic е загубила над 40% от депозитите

...

Акциите на компанията паднаха с над 20% в следборсовата търговия след първия ѝ отчет за приходите, след като драматичните фалити на Silicon Valley Bank (SVB) и Signature Bank миналия месец насочиха вниманието към регионалните кредитори и тяхната уязвимост.

First Republic обяви мащабно съкращаване на служители с цел намаляване на разходите. Тя отчете депозити в размер на 104,5 млрд. долара в края на март, което представлява спад от близо 72 млрд. долара спрямо нивото в края на 2022 г.

"Депозитната активност започна да се стабилизира през седмицата на 27 март и остана стабил" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Американската банка First Republic е загубила над 40% от депозитите" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Акциите на First Republic спад | BGNES

Американската банка First Republic е изгубила над 40% от депозитите си през първото тримесечие на тази година, съобщи Агенция Франс Прес.

Акциите на компанията паднаха с над 20% в следборсовата търговия след първия ѝ доклад за приходите, откакто трагичните банкрути на Silicon Valley Bank (SVB) и Signature Bank предишния месец насочиха вниманието към районните кредитори и тяхната накърнимост.

First Republic разгласи огромно редуциране на чиновници за понижаване на разноските. Тя регистрира депозити в размер на 104,5 милиарда $ в края на март, което съставлява спад от близо 72 милиарда $ по отношение на равнището в края на 2022 година

" Депозитната интензивност стартира да се стабилизира през седмицата на 27 март и остана постоянна до 21 април ", съобщи банката.

" Общият размер на депозитите към 21 април 2023 година възлиза на 102,7 милиарда $, което е спад единствено с 1,7% по отношение на 31 март 2023 година ", добави тя.

Според банката това отразява най-вече сезонните данъчни заплащания на клиентите, които се правят всяка година през април.

Подобно на SVB, First Republic държеше огромен % незастраховани депозити, които се смятат за по-податливи на всеобщи банкрути.

Регионалните банки са подложени на напън след срутва на SVB, като предходната седмица приблизително огромни кредитори като Comerica и KeyCorp алармираха за утежняване на вероятностите за облага, защото подвигат лихвените заплащания за гарантиране на депозитите.

First Republic се възползва от редица незабавни ограничения на регулаторните органи и други кредитори, изключително от оповестеното в средата на март вливане на средства в размер на 30 милиарда $ от консорциум от 11 американски частни банки, в това число Bank of America и JPMorgan Chase.

First Republic разгласи ограничения за понижаване на разноските, в това число стесняване на корпоративните офиси и " доста " понижаване на възнагражденията на изпълнителните шефове.

Банката също по този начин " преследва стратегически разновидности за ускорение на напредъка си, като в същото време укрепва финансовата си позиция ", обявиха от First Republic. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР