Американската автомобилна компания Форд (Ford Motor Co) значително ще увеличи

...
Американската автомобилна компания Форд (Ford Motor Co) значително ще увеличи
Коментари Харесай

„Форд” се насочва към електрически и хибридни автомобили

Американската автомобилна компания " Форд " (Ford Motor Co) доста ще усили заплануваните вложения в производството на електрически коли до 2022 година Това заяви ръководителят на компанията Бил Форд по време на автошоуто в Детройт, написа " Гардиън ".

Форд посочи, че ще влагат 11 милиарда $ и ще произведат 40 хибридни и изцяло електрически автомобила през идващите 4 година

Той разясни, че доста са нараснали средствата спрямо предходната цел, която беше 4,5 милиарда $ до 2020 година, в това число разноските за построяването на архитектурата за производството на електрически коли.

Разходите на " Форд " за техническа част, проучване и развиване през 2016 година са в размер на 7,3 милиарда $ спрямо 6,7 милиарда през 2015 година

От 40-те електрически автомобила, запланувани до 2020 година, 16 ще бъдат изцяло електрически, а останалите ще са хибриди.

Автомобилните колоси General Motors Co, Toyota Motor Corp и Volkswagen AG към този момент разкриха нападателните си проекти за разширение производството на електрически коли.

Китай, Индия, Франция и Англия оповестиха проекти сред 2030 и 2040 година да забранят колите с стандартни мотори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР