Американската армия знае, че се нуждае от танкове за ефективни

...
Американската армия знае, че се нуждае от танкове за ефективни
Коментари Харесай

Американската армия се нуждае от танкове, за да спечели война в Тихия океан, но знае, че Ейбрамс не е правилният танк за тази задача

Американската войска знае, че се нуждае от танкове за ефикасни комбинирани въоръжени интервенции в Европа и Азия.

Но също по този начин знае, че противниците основават оръжия, които са мощни против стареещия танк Abrams.

Предизвикателството в този момент е построяването на танк, който да се изправи против нови закани в разнообразни райони за десетилетия до елате.

Може ли един танк към момента да е задоволително добър за борба на две разнообразни бойни полета? Това е алтернативата, пред която е изправена американската войска, до момента в който се бори с проектирането на танк от последващо потомство, който може да се бие както в Европа, по този начин и в Тихия океан. метода, по който се употребяват и употребяват оръжия, с цел да им се опълчват. Основният военен танк на армията, M1 Abrams, в този момент е изправен пред два съществени казуса.

Единият е, че това е стар дизайн от Студената война. „ M1 Abrams няма да господства на бойното поле през 2040 година “, предизвести Научният съвет на армията, теоретичен съвещателен орган, в неотдавнашен отчет за бронирани машини от последващо потомство. „ Всички преимущества на M1 в подвижността, огневата мощност и отбраната са изложени на риск. “

Другото е, че 70-тонният Abrams е планиран да се бие в равнините на Европа, а не в джунглите и отдалечените острови на Пасифика. „ Логистиката и поддръжката, сложни и в двата театъра, се утежняват от по-големите дистанции на Индо-Тихия океан и по-слабо развитата инфраструктура, в това число пристанища и летища “, се споделя в отчета.

M1 в началото е планиран в средата на 1970 година и би трябвало да бъде сменен, защото американската войска се приспособява към ерата, в която оръжия като дронове и умни артилерийски снаряди съставляват нови закани за бронираните транспортни средства. Но даже когато противниците надграждат своите танкове и противотанкови оръжия, може да се окаже голямо предизвикателство за планиращите в Съединени американски щати да се спогодят за това по какъв начин наподобява един танк, кадърен за световни интервенции.

Ограничен терен

Танковете постоянно са били насочени към Запада. Те бяха изобретени от Англия, бяха водещата част на нацисткия блицкриг и бяха създадени в големи количества от Русия и Америка. Израелската войска в западен жанр употребява танкове ловко, до момента в който бронята към момента е едно от основните оръжия в руско-украинската война.

Но във войните в Тихия океан през 20-ти век, както на острови, по този начин и в континентална Източна Азия, танковете постоянно играят второстепенна роля в най-вече пехотни борби, водени на неравномерен, безчинен терен или на плажове и зони за сърф.

Япония употребява дребен брой бронирани транспортни средства против зле въоръжени китайски войски в китайско- Японската война от 1937-1945 година Британските войски през 1942 година са шокирани, когато японската бронетехника напредва през " непроницаемата " джунгла на Малайския полуостров. По време на акцията за прескачане на острови от 1942-1945 година танковете на американската войска предоставиха скъпа огнева поддръжка против окопалите се японски бранители (и изиграха сходна роля във войните във Корея и Виетнам.)

Днешната американска войска е изцяло наясно с цената на танковете като част от смесен боен екип, даже в спектакъл, който е противен за бронята.

„ Възможностите за танкове и ризница в Тихия океан са безусловно нужни за осъществяване на интервенции в стеснен терен, “ ген. Чарлз Флин, командващ Тихоокеанската войска на Съединени американски щати, сподели пред кореспонденти през септември. „ И тук има доста стеснен терен. “

Това не значи, че „ транспортните средства би трябвало да бъдат пригодени за обособени театри “, отбелязва Научният съвет на армията. Но в случай че армията съществено се приготвя за тихоокеански спор, бойните транспортни средства от пето потомство - заместителите на Abrams, както и на бойното транспортно средство на пехотата Bradley - ще би трябвало да бъдат задоволително леки, с цел да бъдат елементарно превозени и доставяни по море и въздух.

Това изложение надали се отнася за актуалните бронирани сили на армията, които са предопределени да се бият с маси от руски танкове, до момента в който те нахлуват през пропастта Фулда сред Източна и Западна Германия.

Дори най-хубавият танк е ненужен, в случай че не може да доближи бойното поле. Научният съвет на армията цитира военна игра на Центъра за разбор на армията, която „ показва цената на бронята в защитата на Тайван, само че проблемите с разполагането и поддържането попречиха на идването на американска ризница в задоволителни количества, преди Китай да реализира приключен факт. “

Край от ерата на Ейбрамс

Независимо от обръщането на Америка към Тихия океан, дните на Ейбрамс бяха преброени.

M1 е уязвим за дронове, както и за противотанкови ракети с горна офанзива и бронята му може да бъде пробита от 125-милиметровите оръдия на съветските танкове Т-90 и китайските танкове Тип 99, откри Научният съвет на армията. Твърде доста Abrams са отстранени от проблеми с поддръжката, само че даже и да бяха налични задоволително, „ M1 с тегло от 70 тона или повече не е тактически, оперативно или стратегически мобилен “, се споделя в отчета.

Модернизиране на танкове с нови технологии, като роботика и автоматизация, биха били толкоз безполезни, колкото упованието, че " новата технология ще усъвършенства оптимално комерсиално транспортно средство от 80-те години ", се твърди в отчета. Внедряването на нови технологии върху стареещ танк също няма да направи малко за опълчване на напредъка в противотанковите управляеми ракети, като да вземем за пример китайската Red Arrow 12.

И въпреки всичко нито армейските специалисти имат вяра, че самостоятелните роботизирани танкове ще бъдат жизнеспособна опция до 2040 година Това значи, че американският танк от последващо потомство ще би трябвало да бъде пилотиран автомобил, който е по-лек от Abrams, само че с по-добра отбрана против напреднали закани.

Научният съвет на армията оцени разнообразни други възможности. 60-тонен танк със 130-мм оръдие и тричленен екипаж? Не е задоволително мобилен. 40-тонен лек танк с тежко оръдие? Няма задоволително отбрана. Проучването в действителност изглеждаше заинтригувано от концепцията за „ роботизиран лидер “ за 30-тонно транспортно средство, въоръжено с високоскоростна ракета, което ще съпровожда пилотирани танкове.

Армията прекара две десетилетия в търсене на ризница от последващо потомство, датираща от неуспеха на Future Combat System от началото на 2000-те. Настоящите планове включват XM30 - сурогат на Bradley, който тежи над 50 тона - и 40-тонния M10 Booker, който може или не може да се смята за лек танк. Остава да се види дали тези транспортни средства ще дават отговор на условията както на Тихия океан, по този начин и на Европа.

По-важно е, че в отчета се отбелязва, че аналитичните благоприятни условия, като моделиране и симулация, които управляват процеса на планиране на M1, са в този момент " не е доказателство " за създаване на танк от последващо потомство.

Проучванията, направени по време на създаването на M1, " разчитаха в огромна степен на разбор, за ​​да обосноват своите констатации и рекомендации ", се споделя в отчета. „ Днес съществува малко или никаква сходна дарба. “

Майкъл Пек е публицист в региона на защитата, чиято работа е оповестена във Forbes, Defense News, списание Foreign Policy и други изявления. Има магистърска степен по политически науки. Следвайте го в Twitter и LinkedIn.

Прочетете истинската публикация в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР