Американската армия ще се бие срещу Ислямска държава, докато групировката

...
Американската армия ще се бие срещу Ислямска държава, докато групировката
Коментари Харесай

Американската армия ще се бие срещу "Ислямска държава", докато групировката иска да се бие, каза министърът на отбраната

Американската войска ще се бие против " Ислямска страна ", до момента в който групировката желае да се бие, сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис, представен от Ройтерс. В момента подкрепяни от Съединени американски щати и Русия сили се борят за отвоюване на оставащите територии под контрола на " Ислямска страна ".

Матис съобщи, че по-дългосрочната цел на американската войска ще бъде да не разреши на " Ислямска страна " да се върне, откакто групировката загуби следените от нея територии. " Врагът още не е оповестил, че е завършил с региона, тъй че ние ще продължим да се бием, до момента в който те желаят да се бият ", сподели министърът.

Той също по този начин акцентира значимостта от по-дългосрочни старания за мир, намеквайки, че войските на Съединени американски щати желаят да оказват помощ за основаване на изискванията за дипломатическо решение в Сирия. " Ние няма просто да си тръгнем тъкмо в този момент, преди да има прогрес по Женевския развой ", съобщи той.

Матис означи, че съгласно него югозападната зона за деескалация работи, и изрази вяра, че в бъдеще ще има още зони, които да разрешат на повече бежанци да се завърнат по домовете си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР