Американската армия ще се бие срещу "Ислямска държава", докато групировката

...
Американската армия ще се бие срещу "Ислямска държава", докато групировката
Коментари Харесай

САЩ и Русия са за мир, но остават на фронта в Сирия

Американската войска ще се бие против "Ислямска страна ", до момента в който групировката желае да се бие, сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В момента подкрепяни от Съединени американски щати и Русия сили се борят за отвоюване на оставащите територии под контрола на "Ислямска страна ".

Матис съобщи, че по-дългосрочната цел на американската войска ще бъде да не разреши на "Ислямска страна " да се върне, откакто групировката загуби следените от нея територии.

"Врагът още не е оповестил, че е завършил с региона, тъй че ние ще продължим да се бием, до момента в който те желаят да се бият ", сподели Матис.

Той също по този начин акцентира значимостта от по-дългосрочни старания за мир, намеквайки, че войските на Съединени американски щати желаят да оказват помощ за основаване на изискванията за дипломатическо решение в Сирия.

"Ние няма просто да си тръгнем тъкмо в този момент, преди да има прогрес по Женевския развой " (под егидата на ООН), съобщи той.

Матис означи, че съгласно него югозападната зона за деескалация работи, и изрази вяра, че в бъдеще ще има още зони, които да разрешат на повече бежанци да се завърнат по домовете си.

Русия и Турция на собствен ред оповестиха през вчерашния ден, че са съгласни да усилят напъните за реализиране на прогрес към политическо споразумяване на сирийската рецесия.

"На фона на постигнатите триумфи в битката с тероризма, ние с господин президента на Турция Ердоган сме солидарни, че е належащо да се усилят напъните за обезпечаване на дълготрайна нормализация в тази страна ", сподели президентът Владимир Путин на обща конференция с турския си сътрудник Реджеп Ердоган след договаряния в Сочи, траяли 4 часа.

Путин: Отношенията ни с Анкара са изцяло възобновени >>

Руският президент съобщи, че работата на Русия с Турция и Иран по сирийския въпрос дава съответни резултати в Сирия. Той акцентира, че Русия и Турция ще продължат да работят дружно, с цел да оказват помощ за разрешаване на сирийската рецесия.

Турският президент пък сподели, че Турция и Русия са се съгласили да се концентрират върху намирането на политическо решение в Сирия. Той сподели, че договарянията за Сирия в Астана, които доведоха до основаване на зони за деескалация в Сирия, са основали почва за политическо споразумяване на сирийската рецесия.

Преди диалозите Ердоган съобщи, че Русия и Съединени американски щати би трябвало да изведат войските си от Сирия, откакто президентите на Русия и Съединени американски щати - Владимир Путин и Доналд Тръмп, са декларирали, че спорът в Сирия няма военно решение.

По-късно турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, изказването на Ердоган е просто коментар. Той посочи, че "докато не реализираме политическо решение в Сирия не можем да сме сигурни, че терористичните организации са победени, тъй като страната ще стане почва за радикализиране на терористични организации ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР