Американската армия харчи значителни ресурси и сили, за да подготви

...
Американската армия харчи значителни ресурси и сили, за да подготви
Коментари Харесай

RealClearDefence: Как и защо готвят армията на САЩ за война под земята

Американската войска харчи обилни запаси и сили, с цел да приготви бойци за вероятни военни интервенции подземен. Факт е, че подземната среда в този момент доста снижава софтуерното предимство на Съединени американски щати, оповестява се в публикация на RealClearDefence.

Борбата подземен може да се организира в съвсем всяка страна, а задачата на армията е да се приготви за борби с всички вероятни съперници, упоменати в Националната тактика за защита от 2018 година, в това число Русия, Китай, Иран, Северна Корея, изяснява създателят, анализатор по националната сигурност в американската войска Джеремая Роузман. Тя може да бъде освен в профилирани военни уреди, само че и в разнообразни селски тунели, пещерни комплекси, промишлени бункери, градски канализационни системи, написа fakti.bg.

Проблемът е, че на практика няма съответни инструкции от страна на Министерството на защитата, определящи дейностите на американската войска подземен: има разпръснати споменавания в наръчниците за обектите на градската среда - метрото, канализацията, мазетата. Първият документ за подземната война излезе в края на 2017 г.: той се назовава „ Обучение на дребни единици в подземни среди “.

Сега тактически с подземно образование се занимава по-специално една от най-големите военни бази „ Форт Бенинг “, която се назовава Център за образование и възстановяване на бойните умения на армията на Съединени американски щати. Според обявата бойците се образоват в лабиринти, построени от морски контейнери, които имитират тунели. Тактически подземни учения на Съединени американски щати се организират дружно с сътрудници, да вземем за пример, по време на упражненията Juniper Cobra в Израел.

По отношение на финансирането обявата афишира сумата от 572 милиона щатски $. По-голямата част от парите ще бъдат изразходвани за закупуване на съоръжение. Например, има потребност от принадлежности, с цел да може армията да сътвори свои лични тунели подземен, а нормалните пушки са прекомерно тежки, с цел да бъдат употребявани в тези условия: нужни са компактни автомати с фенерчета.

На връзката се обръща особено решение: като решение се преглежда смарт-радиото MPU5, въз основа на което може да се построи специфична мобилна мрежа за свързване на бойците с командира, който може да следи придвижванията им подземен. Необходими са също специфични дихателни апарати, умна оптика с инфрачервени камери.

Роботите могат да поемат част от бойните задачи подземен, написа анализаторът. Те могат да обезпечат отбрана на бойците, информираност за обстановката и, в някои случаи, огнево прикритие. Също по този начин, на роботи може да се повери логистиката и откриването на химически закани.

„ Изключително значимо е да се вземат поради психическите последствия от боевете подземен, в тъмни и изолирани пространства, за бойците. За да се образова личния състав и да се създаде тактичност въз основа на това, обобщава създателят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР