Американската актриса Луси Лиу е от китайски произход. Тя е

...
Американската актриса Луси Лиу е от китайски произход. Тя е
Коментари Харесай

Актрисата Луси Лиу говори пет езика и свири на акордеон

Американската актриса Луси Лиу е от китайски генезис. Тя е и първата жена, превъплътила се в ролята на доктор Уотсън в сериала " Елементарно, Уотсън " . Брюнетката е известна и с функциите си в поредицата филми " Ангелите на Чарли " , както и в телевизионния сериал " Али Макбийл " .

Луси владее пет езика, буен състезател е , свири виртуозно на акордеон и може да се похвали със забележителни артистични качества.

Родена е в шумния Куинс в фамилията на инженер и биохимик, емигрантите от Тайван. След гимназията Луси е призната в Нюйоркския университет, само че бързо се трансферира в по-малко претенциозния Мичигански университет. Освен това се занимава и с актьорско майсторство, танци и театрална тирада.

С дипломирането си стартира да посещава всевъзможни кастинги и попада в няколко сериала. В ранната й филмография участват телевизионните шлагери като " Спешно поделение ", " Бевърли Хилс 90210 ", " Досиетата Х ". В киното Луси се появява с драмата за спортния сътрудник " Джери Магуайър " . През 1997 година по екраните излиза и сериала " Али Макбийл " , а ролята на юриста Линк Ву я прави известна и носи номинация за " Еми ".
 
 Guliver/Getty Images

През 2000 година тя взе участие в комедията " Шанхайско слънце " с Джеки Чан и се трансформира в един от очарователните специфични сътрудници в блокбъстъра " Ангелите на Чарли ". Именно този филм й дава пропуск за света на същинските звезди.

Следват продължението на " Ангелите " , дребна роля в спечелилия Оскар " Чикаго " , двата кино лентата " Убий Бил " . В последните години пръска сексапил в сериала " Елементарно, Уотсън " по претекстове от творбите на Конан Дойл. За феновете на великия детектив е истински потрес, когато основателите на сериала заменят военния лекар Уотсън с женар, само че скоро одобряват облика й въодушевено.
 
 Guliver/Getty Images

Луси има и други гении - тя владее пет езика - японски, италиански и испански, британски и китайски. Истински полиглот! Днес най-важният мъж в живота й е сина й Рокуел , роден от сурогатна майка през август 2015 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР