Американската актриса Кристен Стюарт ще оглави през февруари журито на

...
Американската актриса Кристен Стюарт ще оглави през февруари журито на
Коментари Харесай

Кристен Стюарт ще оглави журито на филмовия фестивал „Берлинале“

Американската актриса Кристен Стюарт ще оглави през февруари журито на интернационалния кино фестивал в Берлин - първата огромна кино демонстрация в Европа за годината, оповестиха уредниците.

От „ Берлинале “, както е известно събитието, оповестиха за Агенция Франс Прес, че 32-годишната Стюарт ще бъде най-младият ръководител на журито в 73-годишната история на фестивала, избиращо носителите на най-големите награди " Златна " и " Сребърна мечка ".

Шефовете на фестивала Мариет Рисенбек и Карло Чатриан нарекоха звездата от " Спенсър " и филмите " Здрач " " един от най-талантливите и многостранни артисти на своето потомство ".

" Млада, блестяща и с впечатляващо творчество зад тила си, Кристен Стюарт е идеалният мост сред Съединени американски щати и Европа ", се споделя в изказването им.

Смятана за един от най-големите млади гении на Холивуд, Стюарт стартира кариерата си като дете, участвайки дружно с Джоди Фостър във кино лентата на Дейвид Финчър " Паник стая ". Петсерийната сага " Twilight " („ Здрач “) направи нея и Робърт Патинсън международни суперзвезди. И двамата се възползваха от касовата си известност, с цел да осъществят планове с самостоятелни режисьори от двете страни на Атлантическия океан. През 2015 година Стюарт стана първата американка, спечелила френската кино премия " Сезар ", за ролята си дружно с Жулиет Бинош в " Облаците на Силс Мария ". Две години по-късно тя означи своя режисьорски и сценарен дебют с късометражния филм " Ела да плуваме ", а през 2018 година е член на основното жури на филмовия фестивал в Кан. Номинирана е за " Оскар " като най-хубава актриса за превъплъщението си в ролята на принцеса Даяна в драмата " Спенсър " на Пабло Ларайн през 2021 година

„ Берлинале “, който ще се организира от 16 до 26 февруари, се подрежда дружно с Кан и Венеция измежду трите най-големи кино фестивала в Европа и служи като ранна годишна стартова площадка за промишлеността.

През 2022 година 18 кино лентата от 15 страни се състезаваха за основните награди. Испанската режисьорка Карла Симон завоюва " Златна мечка " за най-хубав филм тази година за " Алкарас " - каталунска драма за фермери, отглеждащи праскови. Година след година фестивалът се посещава от над 300 000 души.

Миналия месец уредниците оповестиха, че 75-годишният Стивън Спилбърг, троент притежател на " Оскар ", ще участва на събитието, с цел да получи почетна премия " Златна мечка " за изцяло творчество. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР