Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) заяви за

...
Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) заяви за
Коментари Харесай

Публикуван доклад за климатичните изменения, отложен от Тръмп

Американската организация за запазване на околната среда (EPA) съобщи за първи път, че се дължи най-малко частично на хората, съобщи Би Би Си.
Агенцията призна това в нов отчет, чието издание било отлагано от Белия дом на Тръмп от 2017 година
Докладът за индикаторите за изменението на климата демонстрира данните за стесняване на ледниците, повишението на морското ниво и увеличението на наводненията.
Въздействието се усеща от американците „ с възходяща честотат ”, се споделя в него.
При някогашния президент, уебсайтът Climate Change Indicators на ЕРА не е обновен, откогато това е правено при неговия предходник,.
Тръмп от дълго време е песимист към провокираните от индивида климатични промени, като от време на време определяше тези данни като „ машинация “.
Пресаташе на EPA сподели пред Би Би Си, че до отчета в сряда организацията в никакъв случай преди - даже по време на годините на Обама - не е отдавала световното стопляне най-малко частично на човешките действия.
Крайбрежните наводнения стават все по-чести, изключително в градовете по крайбрежието на Атлантическия океан и Мексиканския залив. Понастоящем наводненията са пет пъти по-чести в изследваните градове, в сравнение с през 50-те години.
Арктическият морски лед изтънява и минималното равнище на покритието му понижава с всяко лято. През септември 2020 година се следи второто минимум количество арктически морски лед, записано в миналото.
Средното понижение за този месец възлиза на към 1 450 000 кв. км. - „ разлика, три пъти и половина по-голяма от размера на Тексас ”, се споделя в отчета.
 Климат: Глетчерите по целия свят се топят с невиждана скорост Климат: Глетчерите по целия свят се топят с невиждана скорост
Разтопяването на глетчерите в международен мащаб в последните 20 години съществено се е нараснало. Това излиза наяве от проучване, оповестено...
Температурите в океаните също доближиха рекордно високи стойности през 2020 година и водата стана с по-голяма киселнност през последното десетилетие.
Сезонът на горските пожари и сезонът на полените стартират по-рано и не престават по-дълго.
Топлинните талази се появяват към три пъти по-често, в сравнение с през 60-те години.
Количеството на потреблението на сила през лятото съвсем се е удвоило от 1973 година През 2015 година климатикът употребява 17% от междинното ползване на сила в междинното американско домакинство.
Инцидентите с лаймска болест съвсем са се удвоили от 1991 година Това се случва, когато кърлежите, кръвосмучещите инсекти, разпространяващи вируса, се появяват в райони като елементи на Канада, където преди този момент не са били в положение да оцелеят от студа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР