Американската агенция за международно развитие USAID дава на Украйна 1,2

...
Американската агенция за международно развитие USAID дава на Украйна 1,2
Коментари Харесай

Америка дава на Украйна 1,2 милиона долара за борба с коронавируса

Американската организация за интернационално развиване USAID дава на Украйна 1,2 милиона $ за битка с разпространяването на ковид, заяви през днешния ден представителството на институцията в Украйна, представено от ТАСС.

" Правителството на Съединени американски щати дава на Украйна здравна и филантропична помощ, с цел да ограничи разпространяването на Ковид-19 ", оповестиха от представителството.

Посочва се, че USAID координира дейностите си с украинското държавно управление, с други интернационалните сътрудници в областта на оказване на филантропична помощ и с останалите заинтересувани страни, с цел да дефинира първостепенните посоки за потребление на тези запаси.

Вчера Европейски Съюз съобщи, че ще поддържа Украйна и задели за Киев 80 милиона евро за битка с ковид.

Към днешна дата в Украйна са регистрирани 549 случаи на болест, 13 души са умряли, а 9 са оздравели.

Страната е под карантина, която стартира на 17 март и ще продължи до 24 април. От 26 март на цялата територия на Украйна е въведен режим на изключително състояние.

По-рано министър председателят на Украйна Денис Шмигал заяви, че в страната ще се сътвори стабилизационен фонд за битка с ковид и последствията от него в размер от 200 милиарда гривни (около 7,2 милиарда долара).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР