Американската администрация се противопоставя на призивите на украинското правителство да

...
Американската администрация се противопоставя на призивите на украинското правителство да
Коментари Харесай

САЩ са против идеята на Украйна за таван на цената за руския петрол от $30 за барел

Американската администрация се опълчва на апелите на украинското държавно управление да се понижи таванът на цените на съветския нефт от 60 на 30 $ за барел, оповестява в. Washington Post, базирайки се на свои източници.

Според тях Вашингтон се притеснява, че това ще накара Москва да понижи добива на нефт, което ще провокира скок на цените и ще " раздруса международната стопанска система " тъкмо преди президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година Освен това всяко стягане на ограниченията против Руската федерация ще изисква утвърждението на европейските законодатели, което " рискува да подкопае поддръжката за военните старания на Украйна ", прецизира Washington Post.

През декември 2022 година Европейски Съюз и страните от Г-7 вкараха таван на цените на петрола от Русия - той не може да се продава на цена над 60 $ за барел. От 5 февруари 2023 година е в действие и таван от 100 и 45 $ за барел (съответно за артикули, които се търгуват с награда и отстъпка по отношение на петрола). През февруари Bloomberg писа, че Русия е продавала нефт над тавана на цените в продължение на най-малко четири седмици. През юни по данни на Международната организация по енергетика приходите на Русия от експорт на нефт и петролни артикули са намалели съвсем на половина по отношение на миналата година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР