Американската администрация реши да поиска от Хавана да съкрати с

...
Американската администрация реши да поиска от Хавана да съкрати с
Коментари Харесай

САЩ гонят 15 кубински дипломати след тайнствените звукови атаки

Американската администрация реши да изиска от Хавана да редуцира с 15 души личния състав на кубинското посолство във Вашингтон, заяви Държавният департамент .
Говорител на външното ведомство разясни, че тази крачка на Вашингтон е направена по отношение на хипотетичните „ звукови атаки” против американски държавни чиновници в Хавана, съобщи AFP.
„ Решението да изпъждане беше взето поради невъзможността на Куба да отбрани нашите дипломати в Хавана, както и от желанието да подсигуряваме идентичен резултат върху нашите дипломатически операции”. Става дума за съкращаването преди няколко дни на личния състав на посолството на Съединени американски щати в Хавана.
Дипломатите на Куба, които би трябвало да изоставен Съединени американски щати, не са оповестени за „ личност нон грата” .
Американската администрация изтегля огромен брой чиновници и техните фамилии от дипломатическата си задача в Хавана поради хипотетично, само че несигурно външно влияние . Според известието на телевизия CBS, която се базира на източници в Белия дом, задачата ще напусне единствено „ главният личен състав ", като за момента липсва информация тъкмо какъв брой души ще бъдат наранени от мярката.
До кадровите съкращения се стигна, откакто в края на август телевизия CNN заяви, че повече от 10 работещи в Хавана американски дипломати и членове на фамилиите им е трябвало да бъдат лекувани поради признаци, провокирани от акустично влияние с неустановен темперамент. По-късно и говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт удостовери, че в Куба са потърпевши най-малко 19 чиновници на американското посолство, като нездравословното влияние върху тях е почнало през 2016.
Междувременно, в средата на септември CBS също разкри, че сред пет и 10 фамилии на канадски дипломати също са потърпевши от „ звукови атаки” в кубинската столица, написа още БГНЕС.
При всички тях са били открити общи признаци - загуба на слух, главоболие, заплеснатост и световъртеж. Всички потърпевши канадци са се възстановили, само че в някои случаи се е наложила и здравна помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР